U Beogradu ubijen glavni narko-diler: Sve o Radovanu Laketiću čije je telo pronađeno na Voždovcu
Nedavno je izašao iz zatvora gde je bio zbog trgovine drogom

Pljevljak Radovan Laketić koji je ubijen jutros u naselju Veljka Vlahovića na Voždovcu završio je u zatvoru pre devet godina jer je bio jedan od glavnih heroinskih dilera u Beogradu.
Laketić je pogođen sa više hitaca, pretpostavlja se još noćas, a njegovo telo jutros su pronašli prolaznici, potvrdili su nam iz policije. Policija obavlja uviđaj.
Nedavno je izašao iz zatvora gde je bio zbog trgovine drogom.
Laketić je pre devet godina uhapšen u trenutku kada je izašao iz svog iznajmljenog stana u Ulici učiteljice Leontine Knezo na Banjici. Seo je u automobil, i tada su ga opkolili inspektori za borbu protiv narkotika. U rancu koji je držao imao je dva kilograma heroina i više od kilogram smese paracetamola i kofeina.
Pretresom su kod njega pronađena i dva mobilna telefona, kao i 700 evra. Sumnja se da su ga policajci sprečili da stigne do uličnih dilera i podeli im "robu", ali i uzme novac. U njegovom prisustvu policijski službenici su pretresli stan koji je iznajmio na Banjici.
U njemu su tada pronađeni još 25 paketa sa više od 19,5 kilograma heroina, sedam paketa sa 6,4
kilograma paracetamola i kofeina, blizu pola kilograma kokaina, osam grama hašiša, 25 grama laktoze za miksovanje, dva miksera s tragovima heroina, digitalne vage za precizno merenje... Ulična vrednost droge procenjana je na oko 500.000 evra.

- Imamo operativna saznanja da je Laketić jedan od glavnih snabdevača heroinom beogradskih narkomana. On je, moglo bi se reći, treća karika, odmah posle "bosa" i organizatora šverca... Laketić je bio ne samo glavni kurir, već i distributer za Beograd - naveo je tada izvor iz istrage.
Prema informacijama iz policije, ovaj Pljevljak drogu je nabavio u Turskoj i sa svojim turskim saradnicima upakovao je u đonove muških gumenih papuča, a potom utovario u kombi. Vozilo je sam dovezao do Beograda.
Interesantno je da je Laketić tada iznajmio još jedan stan u Beogradu - u Vidskoj ulici imao je "štek" za novac. Tamo je pretresom pronađeno 69.040 evra. Sve mu je to privremeno oduzeto.

Izvor: telegraf.rs / Foto: MUP

❮ Nazad