UBIO ŽENU, PA SE OBESIO O DRVO Smrskao glavu supruzi nakon "idiličnog ručka", komšije u šoku: "IMALI SU SVE"
Bračni par Jelica (53) i Slavoljub (58) Ivković iz Vlasotinca ručali su uz muziku oko 15 sati na terasi porodične vikendice u selu Brezovica ispod obronaka pitome planine Mali Moric, a već nekoliko sati kasnije bili su mrtvi.

Tragedija se dogodila u nedelju, 11. juna, tri kilometra od porodične kuće Ivkovića u vlasotinačkom naselju Manastirište, gde je bračni par došao kombijem na jedan dan.
Izubijano tupim predmetom, Jeličino telo pronađeno je u samom dvorištu oko 22 sata, a Slavoljubovo
telo dva sata posle ponoći kako visi na konopcu privezanom na tankoj grani cerovog drveta u šumarku, sedamdesetak metara od kuće u kojoj se rodio.

Ova tragedija zapanjila je Vlasotinčane jer su Ivkovići važili za skladan bračni par. Imali su sve – sopstveni biznis, bogatu kuću, sina, snahu i unuče i prelepu kćer, tako da se o motivima ubistva i samoubistva samo nagađa.
- Slavoljub i ja smo rasli zajedno. Bio je dobar čovek i dobar drug. Družili smo se porodično i nisam nikada primetio da imaju problema - priča Miomir Miljković, koji je poslednji video žive Ivkovićve oko 10 sati u Brezovici, kada su Ivkovići u njegovoj kući popili sok i kiselu vodu.
Policiji u Vlasotincu i Leskovcu dojavljeno je u 22 sata da je Jeličino beživotno telo pronađeno u dvorištu, ali izgleda da se tragedija desila nešto ranije. Dojava je najverovatnije stigla od njihovog sina Aleksandra.
- Oko šest sati zvao me je Aleksandar da me pita jesam li video njegove roditelje. Rekao je da se sa njima poslednji put čuo oko 15 sati, da su mu rekli da ručaju na terasi i da je u pozadini čuo muziku, te da ih od 17 sati uporno zove ali da su im mobilni telefoni isključeni. Rekao sam da smo jutros popili kafu i da su sigurno
tu negde. Tek oko 22 sata mi je neko javio da je Jelica ubijena, a da se za Slavoljubom traga. Savetovano mi je da ne izlazim iz kuće jer je najverovatnije naoružan - nastavlja priču Miljković. Slavoljub je bio lovac i imao naoružanje.

Potraga za ubicom trajala je skoro do dva sata iza ponoći kada je pronađen kako visi na drvetu. Niko ne zna kakva se drama odigravala u mestu sa svega pet-šest naseljenih domaćinstava, do kojih se stiže velikim usponom po makadamskom putu Međutim, na osnovu priče komšija, može se pretpostaviti da se vodila ljuta borba pre nego su oboje izdahnuli.
Naime, prema nezvaničnim navodima iz organa bezbednosti, Jeličina glava smrskana je tupim predmetom,
a vidljive su modrice i po telu. Slavoljub je zatečen go do pasa, a ispod rebara su bile vidljive ogrebotine, najverovatnije od nokata, što ukazuje na mogućnost da je Jelica pružala otpor.

Komšije ispod vikendice Ivkovića pretpostavljaju da se Slavoljub obesio iznad njihove kuće oko 8.30 sati.
- U to vreme moji psi su ludački lajali, što je neuobičajeno. Izašao sam napolje i ništa nisam primetio. Verovatno su oni osetili da se neko šunja po šumarku - priča ovaj čovek, koji ne želi da mu se pominje ime.
Ipak, da sve nije bilo idealno među supružnicima, navode dve izjave naših sagovornika.
- Jelica je uvek bila vesela i nasmejana, ali tog jutra kada sam ih pozvao kod mene na kafu, a oni odbili rekavši da će samo vodu i sok jer su upravo pili kafu na terasi svoje vikendice, primetio sam da je ona nekako nevesela, ćutljiva, čudna, nije bila kao pre - objašnjava Miljković.

Izvor: blic.rs / FOTO: M. IVANOVIĆ / RAS SRBIJ❮ Nazad