Potop u Beogradu
Beograd -- Građani Beograda osetili su veliki nalet kiše koja je počela $da pada nešto pre osam sati jutros, a nastavila se pre 15 minuta.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da će u narednih sat vremena na području Beograda, na potezu od Beograda do Zrenjanina i na severu Šumadije biti jaki pljuskovi, grmljavina
i ponegde grad.

Kiša je praćena grmljavinom, a na teritoriji Novog Beograda rano jutros bilo je i grada.
Padavine su obilne, te kišobran nije dovoljna "odbrana", pa je najbolje u zatvorenom prostoru sačekati da
jaka kiša prestane.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je kretanje na Pančevačkom mostu otežano zbog velike količine vode, a iz jednog taxi udruženja kažu da su Višnjička ulica kod TC "Big fešn" i Dunavska gotovo potpuno poplavljene.
Količine padavina biće od 20 do 30 mm i sa tendencijom premeštanja ka Pomoravlju i dalje na jug i istok Banata, navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.
Na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vetra.
Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike.
Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.
Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe,

Izvor: b92 / Foto: Jelena Nikolić TV Prva


❮ Nazad