Pala braća Srbi i Albanci: Uhapšeni su zbog pakta teškog 1,2 miliona evra, Švajcarci pronašli kod njih 15 kg droge
Ovo hapšenje Srba i Albanaca dokazuje da su odnosi između njih dobri kada je reč o organizovanom kriminalu širom Evrope

Glavni lanac trgovine heroinom je presečen nakon što je policija u Sankt Galenu zaplenila 15 kg droge i uhapsila šest osoba posle duže istrage.

Heroin je uvezen iz Albanije, a među uhapšenima su dvojica muškaraca iz Srbije i četvorica Albanaca, prenosi novinska agencija "Presheva Jone", prema informacijama koje su dobili od švajcarske policije.

U oblasti Sankt Galen, policija je uspela da preseče međunarodnu mrežu za trgovinu drogom. Zaplenjena droga je vredna oko 1,2 miliona evra.

Ovo hapšenje Srba i Albanaca dokazuje da njihovi odnosi funkcionišu odlično kada je reč o organizovanom kriminalu širom Evrope, kako prenose strani mediji.

Nakon policijske istrage uhapšena su dva brata iz Srbije, a prilikom pretresa kuća u oblastima Sankt Galen, Cirih i Švajz, pronađeno je 13 kg heroina i nekoliko hiljada franaka.

Odatle se heroin prevozio u druge delove zemlje. Toko jedne od ovih pošiljki u Ženevi su uhapšena braća iz Srbije i dva albanska klijenta. Prošle nedelje je policija uhapsila isto za vreme isporuke dvojicu Albanaca. Kod sebe su imali 2 kg heroina i novac.

Izvor: telegraf / Foto:Printscreen
Nazad na pregled