DUGE CEVI KOD GNJILANA:
Maskirani specijalci pretresaju srpske kuće i ustanove
Naoružani dugim cevima maskirani pripandici kosovske policije sa desetak džipova blokirali su jutros kuće u Gornjem Kuscu

GNjILANE - Jake snage kosovske policije upale su jutros u dva srpska sela u kosovskom pomoravlju
gde vrše pretres nekoliko srpskih kuća i ustanova. Naime, po saznanjima “Novosti” naoružani dugim cevima maskirani pripandici kosovske policije sa desetak džipova blokirali su jutros oko šest sati u Gornjem Kuscu kod Gnjilana kuće Radovana Stojkovića, načelnika kosovsko-pomoravskog okruga i Jovana Denića direktora ogranka Nacionalne službe za zapošljavanje ali i donedavnog pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga. 

Istovremeno, pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije nešto pre osam sati blokirali su i prostorije Kulturnog centra “Božidar Mitrović Šandor” u Šilovu gde se nalaze prostorije načelnika okruga i službe za zapošljavanje.
AKO UHAPŠENI NE BUDU PUŠTENI DO VEČERAS, DIJALOGA NEĆE BITI
Ukoliko petorica uhapšenih u opštini Gnjilane do večeras ne budu oslobođeni, dijaloga neće biti "za dugo vremena", poručio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
On je istakao da je to i poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da su predstavnici Evropske unije već obavešteni o tome, ali da još nema nikakvog odgovora.
Đurić je, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao da je kosovska policija uhapsila u opštini Gnjilane načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga Radovana Stojkovića, direktora Filijale NSZ Jovana Denića, kao i Nenada Stojanovića, pripadnika Vojske Srbije, koji živi na KiM, a radi u Vranju.
Takođe, uhapšeni su i braća Aleksandara i Predrag Đođević, jedan aktivni i jedan penzionisani pripadnik MUP.
"Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju albanskih ekstremista, potpuno suportno svemu što je dogovoreno na poslednjem sastanaku Vučića i Federike Mogerini, kada je jasno i nedvosmisleno dogovoreno da se ovakve stvari neće dešavati, a Albanci preuzeli obavezu da će se prema našim ljudima ophoditi sa poštovanjem, što je prisustvom garantovala i Mogerini", rekao je Đurić.
Kako je rekao, petorica Srba su uhapšena zbog verbalnog delikta i to u trenutku kada se u Londonu sastaju premijeri regiona, da razgovaraju o miru.
"Jedini njihov greh je što su se verbalno suprotstavili formiranju vojske Kosova", rekao je Đurić.

Izvor: novosti.rs / Foto Ilustracija: I. Radulović❮ Nazad