TONA DROGE PLUTA MOREM KOD ULCINJA! Albanski šverceri izgubili stotine hiljada evra!
Više od jedne tone marihuane pluta otvorenim morem u neposrednoj blizini Ulcinja

Kako je za borba.me potvrđeno u policiji sumnja se da su drogu odbacili krijumčari iz Albanije, koji svakodnevno, morskim putem, švercuju narkotike prema Italiji.
Kako prenosi taj medij, paketiće u moru su primetili ribari koji love tunu, pa su o svemu obavestili pripadnike granične policije, koji su obilazeći more na otvorenom primetili stravičan prizor, o čemu su odmah obavestili nadležno tužilaštvo.
Najveći deo paketa s drogom struja je odvukla u albansku teritoriju, a u toku je uviđaj na licu mesta.
Nedavno privedena tri albanska državljanina koja su pobegla italijanskoj policiji zahvaljujući brzom gumenjaku, a koji su švercovali drogu preko mora.
Kako nezvanično saznaju tamošnji mediji, droga je bila spakovana u manje paketiće, a tek kad se izvuče iz mora biće jasnije o kojoj količini se tačno radi. Osim paketića nije pronađen nikakav trag koji bi vodio do osumnjičenih za šverc ove droge.
- Obilaskom terena, tj, mora, na granici Crne Gore i Albanije, a na dojavu nekih ribara, primećeno je nešto neuobičajeno u vodi. Kada smo prišli, na stotine paketića je bilo u vodi, a kada smo otvorili jedan videli smo da se radi o narkoticima. Ne zna se tačno koliko ima droge, a prva pretpostavka je da je između tone i tone i po droge - kaže sagovornik Borbe.
Prošle godine u maju, takođe u moru kod Ulcinja zaplenjena je skoro ista količina droge, ali tada su
uhapšene dve osobe.


Izvor: informer.rs / Foto: beta


❮ Nazad