Volim te, sine, najviše: Novak podigao trofej i video Stefana, a onda je usledio izliv emocija
Naš najbolji teniser nije mogao da sakrije oduševljenje posle osvojenog pehara

Novak Đoković 4. put u karijeri osvojio je Vimbldon, posle finala i trijumfa nad Kevinom Andersonom, kada je video sina Stefana na tribinama, nije mogao da sakrije emocije. 
U momentu podizanja pehara oglasio se Stefan, rečima "tata, tata!", što je Noleta posebno raznežilo.
- Prvi put u životu neko viče meni sa tribine, "tata, tata". Volim te sine najviše! - uzviknuo je Novak i potom nastavio:
- Kada sam podiga trofej moj sin je mogao da uđe. Veoma sam emotivan što vidim njega na tribini sa mojom suprugom. Ovo je zaista prelep trnutak. Odličan sparing partner mi je bio prethodnih dana.
Kada se malo "sabrao" usledile su reči hvale za Andersona.
- Hoću da čestitam Kevinu na svemu što je postigao. Danas je bilo njegovo prvo vimbldonsko finale. Imao sam sreće da se izvučem. Zaista ti čestitam Kevine.
Novak je prokomentarisao i dug proces oporavka posle povrede, kao i način na koji se vratio u svetski vrh.
- Zaista je to bio dug proces. Morao sam da verujem sebi. Zaista sam zahvalan svom timu koji me je podržavao. Poslednjih godina nije bilo lako. Imao sam operaciju, bio sam odsutan 6 meseci. Imao sam sumnju u to, hoću li se vratiti na odgovarajućem nivou ali nema lepšeg mesta na svetu da napravim svoj povratnički nastup na Gren slemu. Uvek sam sanjao o ovom mestu i zaista mi sve ovo toliko znači. 
Na kraju, Novak se zahvalio i svim navijačima koji su bili uz njega.
- Trava je imala odličan ukus, uzeo sam duplu porciju ove godine. Sve ovde je mnogo drugačije. Posebno je biti ovde. Veoma sam ponosan i zahvalan na svemu što mi se dešava. Drago mi je da sam obradovao sve one koji za mene navijaju.
Đoković je posle pobede nad Rafaelom Nadalom deklasirao Južnoafrikanca, koji nije uspeo da se oporavi od maratona protiv Džona Iznera. Presudilo je Đokovićevo samopouzdanje, klasa i iskustvo, koje mu je donelo 13. grend slem.

Izvor: telegraf.rs / Foto: AP/Tanjug❮ Nazad