Vremenska prognoza do kraja dana (21. jul 2018. godine): Sunčano i toplo, u nedelju tropski dan, a onda se vraća kiša
U Beogradu do kraja dana sunčano i toplo. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Maksimalna temperatura 31°C.

U Srbiji u nedelju sunčano i tropski toplo. U toku jutra u severnim i severoistočnim predelima očekuje
se nešto više oblačnosti, ponegde i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Posle podne u severozapadnim, a krajem dana, tokom večeri i noći i u centralnim i zapadnim predelima Srbije naoblačenje
i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, posle podne i uveče u skretanju na zapadni i severozapadni. Minimalna temperatura od 16 do 22°C, maksimalna dnevna od 29°C na severozapadu do 35°C na jugoistoku Srbije.

U Beogradu u nedelju tropski toplo. Nakon jutra sa nešto više oblaka, tokom dana sunčano. Krajem dana povećanje oblačnosti, a tokom večeri i noći jače naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i
grmljavinom. Na širem području grada biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom.
Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, posle podne i uveče u skretanju na zapadni i severozapadni. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 32°C.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom iz severnih i zapadnih predela Srbije, u ponedeljak će se proširiti i na ostale predele Srbije. U južnim, centralnim i istočnim predelima biće uslova za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimalna temperatura od 21 do 29°C. U utorak, sredu i četvrtak biće promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Temperature će se kretati oko i ispod proseka za ovo doba godine.
U Beogradu u ponedeljak oblačno i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Temperatura tokom dana bez većeg kolebanja i kretaće se od 20 do 22°C.U utorak, sredu i četvrtak biće promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Temperature će se kretati ispod proseka za ovo doba godine.
U nedelju oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće u severoistočnim i istočnim predelima Evrope. Obilni pljuskovi sa grmljavinom i grmljavinske oluje očekuju se u oblasti Alpa i na severozapadu Balkana. Najsvežije sa temperaturom oko 20°C biće u Norveškoj. Najvrelije biće u južnim i centralnim predelima Balkana i na jugu Italije sa temperaturom do 40°C.

izvor: Telegraf.rs


❮ Nazad