SLATKIŠ PAMETNI: Trogodišnjakinja ima IQ veći od Ajnštajna
Ofelija Morgan-Dev proglašena je najpametnijim detetom u Velikoj Britaniji. Njen IQ je 171, dok je genijalac Albert Ajnštajn imao 160

Mala Ofelija izgovorila je prvu reč s osam meseci, a brzo je svladala brojeve, boje i abecedu.
Njena majka Natali shvatila je da ima pametno dete, a stručnjaci su potvrdili da je devojčica iznad proseka.
Devojčica ima sećanja na događaje i kad je imala manje od godinu dana, što nije tipučno jer ljudi obično ne pamte pre treće godine. - Voli da sa mnom i tatom čita knjige, igra se sa brojevima i slovima na računaru. Jako je aktivna, uvek nešto radi i živahna je. Voli da se igra i sa svojim vršnjacima u parku. Ona je predivna devojčica, želim samo da bude zdrasva i srećna - rekla je njena mana za "Daily Mail". 
Trogodišnjakinja je zahvaljujući visokom koeficijentu inteligencije, postala najmlađa članica Udruženja MENSA. 
- Mnogi ljudi, uključujući mene, stidi se da slavi intelektualna dostignuća svoje dece. Shvatila sam da ne postoji razlika između roditelja koji slave sportske medalje svoje dece i Ofelija zaslužuje da bude hvaljena zbog toga što je izuzetno pametna - dodala je Natali. 
Ophelia se nalazi vrhu u 0,03 odsto populacije uzimajući u obzir intelektualne sposobnosti. Ostvarila je bolji rezultat od jedanaestogodišnjeg Arnava Šarme i 1dvanaestogodišnjeg Raula Došija koji su do sada nosili titulu najpametnije dece Velike Britanije. Njihov IQ iznosi 162.

Izvor: b92


❮ Nazad