ISPOVEST PREVARENE ŽENE: Bila sam ŽRTVA PREVARE, prevara znači da te nikad nije ni voleo..
Tada sam zapravo shvatila kakva je izdaja prevara. Ja sam bila sretna što nisam imala dece s mužem, ali mamina prijateljica nije. Imala je troje male dece kad je on otišao.
I on i moj muž su pokušali naći opravdanja za to što su učinili.


Nekad su nas voleli, ali novu osobu vole više. Moj muž je mislio da sam mu srodna duša, ali ona mu je zapravo srodna duša jer oboje vole Beatlese.
Kriza srednjih godina i gluposti.
Ono što sam shvatila u svoj toj drami i suzama je ovo: moj me muž nikada nije volio. Kad nekoga voliš, ne varaš ga. Kraj priče.
Postoji mnogo toga od čeg se sastoji ljubav. Za početak, kad nekog voliš, poštuješ ga, brineš kad je bolestan, uz njega si kad je nešto strašno i zajedno se veselite budućnosti. To je ljubav.
Kad prevariš suprugu ili supruga, prevariš sve to. Svjesno i razumno izdaješ svaki dio ljubavi i to više nije ljubav, nego ruglo.
Ako varaš, zapravo govoriš ovo: “Ne volim te. Nisam te nikada volio. Nisam te nikada poštovao. Nije mi nikada bilo stalo. Sve je bila laž.”
I to je u redu. Ako želiš izbrisati prošlost i priznati da je sve laž- onda varaš partnera. Lažljivac si, varalica i lopov.
Samo nemoj pokušavati nekome reći da voliš partnera ili partnerku ako ga/je varaš. Ne samo da ga/je tako vređaš, nego vređaš i sebe. Zašto to radiš? Priznaj kakav si.
Ako si kao moj muž ili muž mamine prijateljice, nisi samo nevina žrtva, žrtva ljubavi.
Mi ćemo te vređati, ne moraš sam sebe. Sam popuni praznine i odaberi uvrede.

Izvor: mislipozitivno.com
❮ Nazad