Zelenaši Kocići su imali dobro razvijenu taktiku koja se završavala na šalteru: Kako je bračni par iz Prokuplja koristio socijalne slučajeve
Njima je određen pritvor do 30 dana zbog zelenašenja

Zoran Kocić (43) i njegova supruga Mirjana Kocić (37) iz Prokuplja koji su osumnjičeni za zelenašenje, temeljno su birali svoje klijente, saopštila je danas policija u Prokuplju.
Njima je određen pritvor do 30 dana zbog zelenašenja.

Kako smo saznali, postoje osnovi sumnje da je Zoran Kocić kao "žrtve" uglavnom birao određene socijalne grupe sa garantovanim primanjem u vidu dečjeg dodatka, materijalne pomoći i sl.
- Zoran je davao novac na pozajmicu uz ugovaranje nesrazmerne "kamate". Prilikom davanja pozajmica kao garanciju zahtevao je od oštećenih da mu preda na uvid neko od rešenja za određena primanja i kao garanciju zahtevao da mu potpišu blanko "naloge za isplatu iz pošte" i da mu predaju svoju ličnu kartu. Prilikom uplate na račun oštećenih, osumnjičeni Zoran uz pomoć potpisanih naloga i lične karte tog lica, a preko svoje supruge Mirjana koja je šalterski radnik pošte u Prokuplju, vršio podizanje novca sa računa tih osoba i zadržavao za sebe kao ratu za pozajmljeni novac - navodi se u saopštenju Policijske uprave u Prokuplju.
Tako je Zoran Kocić osumnjičen za zelenašenje, a njegova supruga za zelenašenje i zloupotrebu službenog položaja.

Izvor: telegraf.rs / Foto: Facebook


❮ Nazad