VUČIĆ U PEKINGU OBEĆAO: Stižu leteći automobili u Srbiju
Od svih 16 centralno-istočnih zemalja, koje su deo inicijative "Jedan pojas, jedan put", Srbija već povlači najveća sredstva

U razgovorima delegacije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Pekingu otvoren je čitav niz novih tema i predloženo mnogo projekata na kojima bi Kina i Srbija mogle zajedno da rade.
Vučić je novinarima potvrdio da se ti razgovori, odnosno predlozi, kreću od izvoza industrijskih ostataka u preradi
svinjskog mesa, do saradnje na proizvodnji "letećih automobila".

"Ima puno ideja o kojima razgovaramo sa Kinom. Od sitnih stvari, kako, na primer, da u narednih šest meseci rešimo pitanje izvoza svinjskih nogu, papaka i svega onoga što se kod nas baca ili ne koristi u dovoljnoj meri. Pa do toga da razmišljamo da im kažemo 'dajte da vidimo šta ćemo sa tim litijumom i jadaritom u Zapadnoj Srbiji",rekao je Vučić i nastavio:
"Da vas zamolimo za fabriku električnih autobusa i električnih automobila, do toga da znamo da radite prototip letećih automobila, hajde da probamo da nešto od toga napravimo u Srbiji", preneo je Vučić posle susreta sa kineskim liderom
Si Đinpingom, a uoči nastavka posete Kini, susreta sa premijerom Li Kećijangom i učešća na sastanku "Novih pobednika", u okviru Svetskog ekonomskog foruma, "letnjeg Davosa" u Tjenđinu.


Izvor: espreso.rs


❮ Nazad