KEŠ NA FRONCLE: Sin im iseckao celu ušteđevinu
Ben i Džeki Belnap iz američke savezne države Jute skupo su platili nepažnju kada im je dete provuklo novac kroz mašinu za seckanje papira

BRAČNI par iz američke savezne države Jute rešio je misteriju nestale ušeteđevine kada su otkrili gomilu zelenih
papirnih froncli, provučenih kroz mašinu za seckanje papira. Za gubitak oko 1.000 dolara okrivili su malenog sina Lea (2), koji voli da kopira sve što odrasli rade.

Ben i Džeki Belnap, koji su ovim novcem planirali da vrate dug od kupovine sezonske karte za američki fudbal preturali su po kući tražeći nestalu kovertu, dok u jednom trenutku Džeki nije prevrnula kantu za smeće iz koje su krenuli da ispadaju “konfeti”.
- Zaćutali smo i nismo znali šta da radimo. Onda sam rekla Benu da će ovo jednog dana biti sjajna priča – rekla je Džeki lokalnom mediju.
Ipak, nije sve izgubljeno. Par može da pošalje ostatke novca američkom Ministarstvu finansija koje ima posebno odeljenje za uništene novčanice, ali bi to moglo da potraje.
- Zvao sam ih sledećeg jutra i čovek mi je rekao da sve spakujem u male kesice i pošaljem u Vašington, pa će nam posle jedne ili dve godine vratiti novac – izjavio je Ben.

Izvor: novosti.rs❮ Nazad