DARKO LAZIĆ ŠTO PRE MORA DA USTANE! Čekaju ga štake i DUG OPORAVAK
Darko je tokom noći bio pod lekovima protiv bolova, pa je noć prošla mirno

Darko Lazić proveo je mirnu noć u Zemunskoj bolnici posle jučerašnje operacije butne kosti i ugradnje proteze u kuk.
Darka su rano jutros, pre vizite, posetili roditelji i verenica Marina. Uspeli su na kratko da vide pevača, koji danas trpi jake bolove posle operacije.
- Darko je tokom noći bio pod lekovima protiv bolova, pa je noć prošla mirno. Potpuno uobičajena postoperativna noć - otkriva za "Blic" izvor iz bolnice.
Kako nezvanično saznajemo, porodica Lazić insistirala je da direktor Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" Zoran Baščaršević sa svojim timom operiše Lazića.
- KBC Zemun ima svoj kadar i rade operacije kakva je bila Darkova, ali njegova porodica je želela da doktori sa "Banjice" dođu i operišu ga - rekao je jedan od doktora iz IOHBB za "Blic".
On kaže da će pevačev oporavak nakon hirurških zahvata trajati najmanje pola godine, a da u bolnici zbog opšteg stanja i pojačanih rizika Darko mora ostati još najmanje mesec dana.
- Zbog mogućih komplikacija čovek sa povredama kakve su Darkove mora biti pod konstantnim lekarskim nadzorom najmanje mesec dana. Odmah i nakon operacije njemu je promenjen položaj tela i uzglavlje kreveta je uzdignito kako bi se smanjio rizik od skupljanja vode u plućima. Uz ovaj rizik njemu preti i embolija, začepljenje arterije ugruškom i tromboza, te mora da prima pojačanu terapiju antikoagulansima - objasnio je doktor za "Blic".
Pevač ce u najkraćem roku dobiti pomagala, štake ili šetalicu, jer je obavezan stojeći položaj i šetnja u prihvatljivoj meri.
- On već narednih dana mora da ustane i šeta. Zbog polomljenih rebara i kompletne njegove situacije oporavak i prohodavanje moraju biti postepeni. Svi oko njega i on sam trebalo bi da budu vrlo strpljivi - zaključio je doktor.

Izvor: espreso.rs
❮ Nazad