RUSI SKIDAJU DARKA LAZIĆA SA KOKAINA: Doktori pevaču brišu sećanje na narkotike
Darko Lazić po izlasku iz bolnice odlazi u specijalizovanu rusku kliniku za bolesti zavisnosti u Zemunu kako bi se odvikao od kokaina!
 
Popularni pevač za ovaj vid lečenja mora da izdvoji pozmašnu svotu novca. U pitanju je jedna renomirana ruska ustanova u Beogradu, a s obzirom na to da je lečenje skupo, roditelji su
spremni da pozajme pare kako bi pomogli Laziću. Na toj klinici se intenzivno radi s pacijentima i bolničko lečenje ne traje dugo – svega dve do tri sedmice.

Izvor iz ove klinike otkrio je detalje i faze lečenja, a prema procenama lekara, Lazić bi tamo trebalo da provede od 10 do 12 dana, što će ga koštati oko 7.000 eura.
– Cena zavisi od čega se zavisnik leči i od dužine boravka u bolnici. Kreće se sa detoksikacijom (pročišćavanje organizma od opijata, prim. aut.), a kod Darka to konkretno ne bi trebalo da traje dugo jer već neko vreme ne uzima kokain ni alkohol. Detoksikacija se radi pod anestezijom jer taj osećaj pročišćavanja organizma ume da bude veoma neprijatan. Organizam se čisti infuzijom i lekovima i vraćaju se normalne funkcije organima – kaže izvor i dodaje da su tokom boravka obavezne oralne terapije i razgovori s psihijatrom, piše “Kurir“.
– Sledi ublažavanje apstinentske krize i individualni pristup pacijentu, pa tako i Darku. Ona zavisi od toga šta je konzumirao, koliko dugo, kakve je to posledice imalo na njegove organe, da li je padao u nesvest nakon uzimanja narkotika. Izuzetno su bitni podrška porodice i razgovori s psihijatrom. Sledi lečenje zavisnosti – posebne metode koje utiču na celi mozak i brišu se negativna iskustva iz prošlosti, osećaj zadovoljstava povezan s narkoticima. Tako Lazić može i na samo razmišljanje o kokainu da oseća gađenje, strah. Na neke pacijente utiču i potresni filmovi o zavisnicima koji im se puštaju i to je vrlo uspešna metoda – kaže izvor i dodaje da nije isključeno da će Lazić osećati depresiju i nervozu tokom tog perioda.

Izvor: cure.ba

❮ Nazad