JEZIV ZLOČIN U VOJVODINI Muž ubio ženu udarcem SEKIRE U GLAVU
U Temerinu u petak uhapšen je R. F. (55) zbog sumnje da je počinio zločin usmrtivši svoju suprugu tupim predmetom, verovatno sekirom, u porodičnoj kući. Zločin se dogodio u prošlu subotu, a policiju je pozvao njihov sin.

Meštani Temerina ne znaju šta bi to moglo da bude motiv zločina koji je potresao ovo malo bačko mesto, ali oni koji su poznavali osumnjičenog za teško ubistvo R. F. (55) i žrtvu B. F. (55), njegovu suprugu, tvrde da su se supružnici često svađali, kao i da je R. F. bio preke naravi.
Posle jedne takve prepirke, u kući u kojoj je porodica stanovala a koja se nalazi u blizini puta na sredokraći između Temerina i Siriga, osumnjičeni R. F. je, kako "Novosti" nezvanično saznaju, najverovatnije jednim udarcem tupim delom sekire usmrtio na licu mesta svoju suprugu B. F.
Posle ubistva, za koje se sumnja da je počinjeno 24. novembra oko 14 sati, B. F. je u lokvi krvi u sobi pronašao njihov sin Z. F. i odmah obavestio policiju, koja je nakon višečasovne potrage pronašla R. F. istog dana.
- Bilo je nekoliko policijskih automobila oko te naše lovačke kuće - "streljane", odnosno zgrade
čiju polovinu koristi Lovačko društvo "Fazan", a u drugom delu živi ta porodica. Mislili smo da je
reč o nekakvoj poteri, ali kad smo čuli šta se desilo, nismo mogli da poverujemo - kaže meštanin, lovac za taj list, ne želeći da mu se navedi ime.

On napominje da su tu porodicu, koja se bavi sakupnjanjem sekundarnih sirovina i preprodajom, lovci pustili da jedno vreme stanuje u delu te zgrade, koja se nalazi u blizini deponije, ali oni su tu ostali nekoliko godina.
- Doselili su se u Temerin pre više od deset godina i često su, zajedno sa drugim zakupcima otpada, dolazili na deponiju. Od toga su živeli. Ona je bila vredna i mirna žena, a R. F. je bio nezgodne naravi i često je dolazio u sukob sa "konkurentskim" grupama - kaže drugi Temerinac i dodaje da je sa roditeljima na deponiji često viđan i njihov sin Z. F, star oko 30 godina.
Suprug u pritvoru
Pripadnici Odenjenja kriminalističke policije PU Novi Sad, posle potrage uhapsili su osumnjičenog prekjuče oko 19.30 u Nadalju kod Srbobrana i zadržali ga.
Viši javni tužilac okvalifikovao je taj slučaj kao teško ubistvo i osumnjičenom R. F. odredio pritvor
do 30 dana.


Izvor: blic.rs / FOTO: N. MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA


❮ Nazad