ZAJEDNO ĆE DA KOPAJU KROMPIRE: Uhapšeni poljoprivrednici koji su davali MITO činovnicima
MUP u saradnji sa BIA i Tužilaštvom uhapsili su  deset osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su 10 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela
primanje i davanje mita.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita uhapšen je Ž. R. (1979), odgovorno lice Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, dok su zbog krivičnog dela primanje mita u pomaganju uhapšeni D.V. (1991), službenica u ovoj Upravi, i B. Ž. (1968), bankarski službenik.
Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita u pomaganju
uhapšen je V. D. (1984). Takođe uhapšeni su i poljoprivrednici N.P. (1982), M.Š. (1981), G.T. (1971), R. C. (1989), M. S. (1992) i V.H. (1977) koji se sumnjiče za krivično delo davanje mita.

Sumnja se da su Ž.R., D.V., B.Ž. i V.D. od šest poljoprivrednika iz Vojvodine koji su podnosili zahteve za ostvarivanje podsticaja u poljoprivredi Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede primali novac u određenom procentu od visine novčanog iznosa podsticaja.
Na taj način oni su, kako se sumnja, u decembru 2018. godine od ovih poljoprivrednika primili oko 1,6 miliona dinara, kako bi im omogućili da nakon formalno sprovedenog postupka ostvare pravo na dobijanje sredstava podsticaja.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: espreso.rs / Foto: Vladimir Sporčić❮ Nazad