Majka iz Prokuplja je slučajno uzela telefon sina (14) i zanemela: Pročitala je jezivo dopisivanje sa manijakom
Dečak je blokirao osobu koja ga je spopadala, ali mama je otkrila još mračnih tajni svoga sina

Majka jednog četrnaestogodišnjaka iz Prokuplja bila je preneražena kada je, pre nekoliko dana, nakon slučajnog poziva u telefonu svog deteta otkrila pedofiliju, preprodaju, neumesne čet grupe adolescenata, pa i čak kockarske kombinacije.
Kako nam je potvrdila, pre dva dana dete je slučajno ostavilo svoj mobilni telefon i izašlo u školsko dvorište da se igra. Stigao je poziv na mesindžer i ona se javila. Sa druge strane mališan je tražio njenom
sinu 1. 500 dinara, ali kada je shvatio sa kim priča, prekinuo je vezu.- Odmah sam zapamtila ime i prezime, pa sam krenula da proveravam sve poruke mog deteta. Nećete verovati na šta sam sve naišla za samo pola sata. Bila je tu prepiska sa drugom da uplate tiket u kladionicu i da to uradi neko punoletno lice, čije ime nisu iznosili,
pa ako prođu on će da im podigne novac, za 30 odsto para od dobitka. To lice izgleda da je poznato svoj deci, jer prepiska potvrđuje da ga znaju - potpuno zaprepašćena svojim saznanjem priča nam Prokupčanka koja za sada želi da anonimna.
U nameri da sazna koje lice umesto dece uplaćuje tikete u kladionice, ona je otišla u onu koja se pominje u porukama i zahtevala da razgovara sa odgovornim i da joj pokažu video snimke. Rečeno joj je da će danas da je obaveste.Ona dodaje da je onda usledio još veći šok, kada je videla neprimerene poruke nekog lica koje je navodno iz Niša, a koje imaju seksualnu konotaciju. U njima to lice postavlja pitanja njenom sinu o veličini polnog organa. Dete odbija da odgovori, psuje lice, ali je ono uporno da dobije odgovor. Na kraju se vidi da je njen sin blokirao to lice, ali nije obrisao poruke.- To je klasična pedofilija. Razgovarala sam sa licima koja istražuju te stvari, ali su mi rekli da nema dokaza da je želeo stvarno seksualni kontakt i da nema osnova da se pokreće istraga. Zamislite, šta treba da se desi?? - pita se naša sagovornica.

Koliko je bila uporna da sve ispita do kraja, sela je sa detetom i ono joj je sve priznalo.
- Najgore su čet grupe. Tu sam u nekoliko videla zaista svakakve poruke i fotografije. 
Deca slikaju svoje polne organe i šalju u vidu poruka, komentariše se o tome. Ipak, najgore od svega je što očito niko ozbiljno ne shvata sve te "dečje igre". To nije moj svet i ja sam zaista zanemela pred svim onim stvarima koje sam pročitala i saznala. Mislila sam da je mali, da u Prokuplju takvih pojava nema, ali ovo je strašno. Apelujem na roditelje da malo bolje prate naloge na društvenim mrežama svoje dece, jer su na žalost rezultati poražavajući. Na sreću moj sin je u slučaju onog seksulanog manijaka odlično odreagovao, ali ima puno dece koja mogu da nasednu. Tako sam saznala, da svima stalno stižu slični zahtevi - dodaje ona.

Kako kaže, rešena je da sve istera do kraja i pribavi dokaze za sve ove sumnjive pojave,
pa će onda da se obrati i istražnim organima.


- Sve podatke ću da pribavim, a onda da odnesem nadležnima i da im predočim, da ne mogu da kažu kako nema dokaza za istragu - sigurna je ona.

TRINAESTOGODIŠNJAK PRODAJE VRŠNJACIMA SVE SA INTERNETAOd onog sumnjivog poziva mališana sa početka teksta prošlo je nekoliko sati, pa je naša sagovornica sa sinovljevog telefona javila tom dečaku da ima novca i dogovorila sastanak
u ime svog deteta. Saznala je da mališan prodaje vršnjacima sve sa interneta i da koristi Viza karticu za kupovinu. Oni mu plaćaju na rate ili odjednom.
- Ko je omogućio osmaku da ima Viza karticu i kako je sve to moguće je osnovno pitanje. Pitala sam ga šta se dešava kada mu neko ne plati, a on je ćutao. Sve to izgleda bezazleno, ali ovo više nisu mala deca i nije tako banalno, kako se na prvi pogled čini, a posledice mogu da budu strašne. Ja ću svoje dete da zaštitim od ovakvih uticaja, ali zaista mislim da je vreme da se svi ozbiljno pozabave problematikom - apeluje naša sagovornica.

Nasilje preko društvenih mreža je sve više u povoju, i vreme je da kao društvo pokrenemo važne korake kako bismo zaštitili našu decu.

Izvor: telegraf.rs
❮ Nazad