SUPRUG JE UBIO ZBOG PRELJUBE I PONIŽAVANJA: ZNAM ČEMU ĆU DA NAUČIM NJENE ĆERKE..
Ogorčen sam izrečenom kaznom! Koliko god da zlotvor dobije, meni ništa ne može da vrati ćerku. Patiću do kraja života, kaže Milovan Mijatović, čiju ćerku Biljanu je na njen 30. rođendan ubio nevenčani suprug Siniša Radovančev (51), koji je osuđen na 12,5 godina.

"GLUMIO JE DA SU SAVRŠEN PAR" Suprugu na Fejsbuku označio na bizarnoj
fotografiji,  a onda je ubio. Kao što su mediji već preneli, ubistvu je prethodila svađa oko novca, vredjala ga je da je odvratni starac pa je svadja ubrzo kulminirala do te mere da je Siniša zgrabio nož i zario ga Biljani direktno u srce. Nesrećna žena je izdahnula na licu mesta, a ono što posebno izaziva jezu jeste da je Siniša 12-godišnjoj devojčici koja je bila u stanu, rekao da će joj uraditi isto ako mu se ne skloni s puta.
Da stvar bude još tragičnija, Biljanin prvi muž je u međuvremenu digao ruku na sebe i obesio se, a 12-godišnja devojčica je pretrpela još jedan uradac sudbine.

- Bukvalno niko nije hteo tu decu, što je baš tužno! Pored dede s majčine strane i donedavno živog oca, devojčica je zajedno sa svojom polusestrom, koju je posle zločina uzela u naručje i iznela je iz zgrade, sada u hraniteljskoj porodici. Otac nije ni podneo
zahtev za preuzimanje starateljstva. Deset meseci kasnije dogodila se nova tragedija.
Njen otac se obesio 22. septembra u Pančevu gde je i živeo. Žalosno je što je u roku od godinu dana izgubila majku, koju je očuh ubio maltene pred njenim očima, a sada i oca - ispričao je za "Blic" poznanik Biljaninog prvog muža, koji je insistirao na anonimnosti.Neutešni otac napominje da je očekivao mnogo veću kaznu od one koju je Viši sud u Pančevu izrekao nasilniku koji mu je 2017. oduzeo ćerku, a njegovim unukama koje sada imaju 14,5 i jednu godinu - majku.
- Sud nije obratio pažnju na to što je ubio Biljanu koja se samo mesec dana pre toga porodila. Kao i što je moju ćerku ubio u trenutku kada su u kući bile devojčice. I to da je pretio mojoj unuci koja je tada imala 13 godina. Sud se bavio time da li je normalan ili ne, a nije čak utvrdio ni motiv ubistva - kaže Mijatović, i dodaje da mu je tužilac najavio da će se žaliti na tako sramno nisku kaznu. I odbrana Siniše Radovančeva najavila je žalbu.
Mijatović napominje da se Biljanin ubica na suđenju čak nije ni pokajao zbog zločina. Ubistvo je pravdao time da mu je "pao mrak na oči", kao i da je prethodno popio.

- Rekao je samo da se ne kaje, ali da mu je žao Biljane kao čoveka! Kada mu je izrečena kazna, malo se zabrinuo, gledao je u pod. Verovatno su mu advokati obećavali da će biti osuđen na dve, tri, pet godina, zatvora - napominje otac ubijene Biljane.
Milovan je inače ćerku poslednji put video sat i po pre nego što joj je Radovančev mučki oduzeo život, kada je došao na njen rođendan.

- Kada sam došao, samo su Biljana, Siniša i još dvojica prijatelja bila tu, ostali gosti su
otišli. Ručao sam, popio pivo i otišao, da bi me posle sat i po zvala unuka i rekla da je
Siniša ubio njenu mamu - kaže Milovan.


Biljana Mijatović

Milovanu kaže da mu je sada jedini zadatak da unuke izvede na put, i da ih nauči da budu dobri ljudi, ali i da ih ne dozvole da ih bilo ko maltretira.
- Njih dve su u hraniteljskoj porodici blizu mene. Meni sud ne da decu jer nemam ženu. Unuke viđam kad god poželim i smeštene su kod divnih ljudi. Potrudiću se da poživim što duže i da ih izvedem na pravi put. Da ih naučim kako da budu dobri ljudi, pametne,
poštene. Ali ne smeju da trpe nasilje! Istog momenta kada neko bude nasilan prema njima, treba tu vezu da raskinu. Znaće sve i o svojoj majci i kako ne treba da trpe, ćute i kriju kao ona. Da ne budu naivne kao ona. I ako ja ne budem živ, u slučaju maltretiranja, postoje institucije kojima moraju da se obrate. To ću ih naučiti - navodi otac ubijen Biljane, žrtve porodičnog nasilja.

Milovan ima i sina Bojana, Biljaninog blizanca, koji teško podnosi to što mu je zlikovac ubio sestru. Biljanin brat nije bio na izricanju presude, jer se otac plašio se da nešto ne napravi.

- Rekao sam mu "bolje da ostaneš kod kuće, da ne napraviš nešto". Da bruka sebe, mene, Biljanu... On je više eksplozivan, ja gutam u sebi, zbog unuka - kaže Milovan i dodaje da je Bojan jednom prilikom u sudnici nokautirao Sinišu.

Ubio ženu dok je izdržavao kaznu kućnog zatvora
O odnosu svoje ćerke i nasilnika napominje da su krili svoje probleme, nesuglasice,
a da je on, da ih ne bi uznemiravao, dolazio retko kod njih, i to nakratko da bi video unuke.


- O njemu se pričalo da je prek. Bio je osuđen na nanogicu jer je pretukao neke radnike,
ali i zato što je posle batina štanglama napao ljude kojima je dugovao novac. Bio je i ljubomoran. Biljana je posle započinjanja veze sa njim prestala da radi. Biljana je imala dobru dušu, međutim, bila je naivna, verovala je muškarcima, što je zlotvor iskoristio.
Nije znala da proceni ljude - priča neutešni otac. Radovančevu je kazna od osam meseci koju je služio u trenutku kada je ubio Biljanu uračunata u jedinstvenu kaznu od 12,5
godina koja mu je izrečena.


Izvor: blic.rs / FOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA


❮ Nazad