EVO KAKO SU VOJNICI UHAPŠENI SA VIŠE OD POLA KILA KOKAINA
Vojnici po ugovoru Aleksandar Nikolić (27), Zoran Solova (28) i bivši vojnik Robert Atanasijević (29) pali dok su drogu pokušavali da prebace u Bugarsku

Vojnici po ugovoru Aleksandar Nikolić (27) i Zoran Solova (28), kao i bivši vojnik Robert Atanasijević (29) uhapšeni su preksinoć sa 564 grama čistog kokaina posle spektakularne policijske potere u centru Zaječara! Trojica begunaca su tokom potere u panici izbacivali pakete droge iz auta, ali su naleteli na policijsku blokadu i brzo su savladani!
Sumnja se da su Nikolić, Solova i Atanasijević bili kuriri jednog moćnog narko-klana, a drogu su prevozili iz Beograda u Bugarsku!
Krivične prijave
Izvor iz istrage kaže da je policija došla do informacije da će trojica mladića u četvrtak oko 1.30 iza ponoći proći kroz Zaječar automobilom "sitroen ksara", u kom je veća količina kokaina.
- Automobil je vozio Atanasijević, a Nikolić i Solova su bili na suvozačkom i zadnjem sedištu. Policajci u civilu bili su raspoređeni po Zaječaru i motrili na njihov automobil. Međutim, Robert je uspeo da prepozna zasedu, pa je iznenada dodao gas, pokušavajući
da pobegne. Dok su bežali, jurcajući automobilom po centru grada, Solova i Atanasijević su počeli da bacaju pakete sa drogom kroz prozor kola. Međutim, postavljena im je blokada u Ulici Hajduk-Veljkovoj, i morali su da stanu - kaže naš izvor.

Trojica begunaca su uhapšena, a utvrđeno je da su švercovali 28 paketa kokaina, ukupne težine 564 grama, kao i elektronsku vagicu.
- Nikolić i Solov u trenutku hapšenja nisu bili u vojnoj uniformi i nisu bili na dužnosti, a automobil u kom su bežali od policije u privatnom je vlasništvu. Policija je podnela krivične prijave protiv sve trojice begunaca zbog trgovine narkoticima - objašnjava naš izvor.
Prema njegovim rečima, nijedan od uhapšenih mladića nije imao dosije u policiji.
- Svi oni se za sada brane ćutanjem. Pretpostavlja se da su oni bili kuriri koji su imali zadatak da kokain prevezu iz Beograda do granice sa Bugarskom. Mislimo da iza ove pošiljke stoji jedan moćan narko-klan jer je zaplenjeni kokain najveće moguće čistoće. Bio je u kristalima i morao je da se "miksuje" radi dalje prodaje. Procenjeno je da bi tako "isečen" imao uličnu vrednost oko 120.000 evra - kazao je naš sagovornik.
Inače, Atanasijević je iz Negotina, a Nikolić i Solova iz Majdanpeka. Njih dvojica su vojnici po ugovoru, a služili su u zaječarskom garnizonu od pre dve godine.
Nisu se družili
Poznanik Nikolića i Solove iz Majdanpeka kaže da njih dvojica ranije nisu bili bliski i čudi ga što su zajedno uhapšeni.
- Solova je uvek bio problematičan i nije me iznenadilo što je završio iza rešetaka. Još u srednjoj školi je konzumirao marihuanu i kokain, kad bi uspeo da ga nabavi, ali su svi Aleksandrovi prijatelji u šoku zbog njegovog hapšenja jer stvarno nije iz te priče - kaže poznanik uhapšenih mladića.
I Solova i Nikolić su, kaže on, završili srednju tehničku školu, ali se nisu družili.
- Verovatno su se zbližili tek pre dve godine, kad su se zaposlili u vojsci. Ipak, ne verujem da su se drogom bavili duže vreme jer su skromno živeli, ni jedan ni drugi nisu odavali utisak da imaju para. Vozili su se javnim prevozom, nisu se razbacivali po kafićima... - dodaje on.
Inače, Nikolićev otac je ranije radio kao kamerman u TV Majdanpek, mlađa sestra je zaposlena u Hitnoj pomoći, a stariji brat radi u RTB Bor.

Izvor: informer.rs 


Nazad na pregled