U akciji “Aurora” uhapšeni i iz Leskovca, Niša i Pirota
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima, Poreskom policijom i Upravom carine, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala, korupcije i sive ekonomije, uhapsili su 38 osoba širom
Srbije, dok su protiv 61 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku, saopšteno je danas.


U saopštenju MUP se navodi da je akcija sprovedena na teritoriji policijskih uprava Beograd, Niš, Subotica, Smederevo, Valjevo, Zaječar, Leskovac, Kraljevo, Bor i Pirot.
Osumnjičeni se terete da su izvršenjem krivičnih dela u periodu od 2015. godine do danas oštetili budžet Republike Srbije, privredne subjekte i fizička lica u ukupnom iznosu od oko 10 miliona evra.
Među uhapšenima su 6 policijskih službenika i jedan penzionisani policijski službenik MUP-a, 8 carinika Carinske ispostave – terminal Beograd, rukovodilac u Krivično-popravnom zavodu Niš i direktori preduzeća.
U akciji je pronađeno i oduzeto i oko 2.000 boksova cigareta različitih marki bez akciznih markica i oko 600 kilograma duvana.
Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Pirotu, uhapsili su pet osoba, dok su protiv još pet podnete krivične prijave u redovnom postupku, zbog sumnje da izvršili više krivičnih dela primanja mita i pomaganja u vršenju ovog krivičnog dela.
Uhapšena su 4 policijska službenika Stanice granične policije Dimitrovgrad D.N. (1983), S. S. (1972), M. R. (1986) i I.M. (1971), kao penzionisani policijski službenik SGP
Dimitrovgrad Z.K. (1964), dok je protiv još jednog policijskog službenika krivična prijava podneta u redovnom postupku.

Oni se sumnjiče da su  od decembra 2016. do avgusta 2017. godine na Graničnom prelazu Gradina izvršili više krivičnih dela primanja mita na taj način što su od lica koja su prelazila državnu granicu, zahtevali i primali novac kroz uplate u dve prodavnice, koje se nalaze na prelazu Gradina.
Protiv četiri osobe, koje su osumnjičene da su kao vlasnici i radnici u pomenutim prodavnicama primali novac i prosleđivali ga policajcima, krivične prijave zbog pomagaganja u primanju mita su podnete u redovnom postupku, saopštava MUP..

Izvor: http://jugmedia.rs
Nazad na pregled