Svetski mediji u čudu zbog srpskog derbija: Dok mi zatvaramo tribine, oni igraju pred 25.000 ljudi
Sadik i navijači su glavne zvezde derbija

Svetski mediji bruje o večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde,
svi su mahom stavili u naslov podatak da se igralo pred 25.000 gledalaca.

Dok se mnoge zapadne lige igraju, ili će se tek igrati bez prisustva publike,
u Beogradu se odigrao večiti derbi pred 25.000 navijača, što su preneli Rojters, Goal.com, ESPN i mnogi drugi svetski mediji.
- Pred skoro 25.000 ljudi, vodila se veoma napeta borba u beogradskom derbiju, u dobro poznatoj atmosferi na stadionu Partizana. Obe grupe navijača palile su baklje i prozivale se, a Bibras Natho je rešio meč u 58. minutu - napisao je Rojters.

- Defanzivci Crvene zvezde su imali pune ruke posla cele noći zbog Sadika, koji je protrčavao kroz njih kako je hteo, samo je niz dobrih odbrana Borjana sprečio Nigerijca da postigne pogodak. Crvena zvezda, koja je osvojila tri kola pre kraja titulu, i to 29. maja, na godišnjicu osvajanja Lige šampiona,
nije bila ni bleda senka tima koji se prošetao do vrha Superlige - piše ESPN, takođe u fokus stavljajući navijače i prisustvo skoro 25.000 gledalaca.

Goal.com se pozabavio i brojnim statističkim detaljima.

FK Partizan - FK Crvena zvezda

- Zvezda je vezala treću titulu, ali je propustila priliku da osvoji prvu duplu krunu još od 2007. godine. Sa druge strane, Partizan je blizu osvajanja
petog Kupa u nizu - piše Goal.com.

- Dok se fudbal vraća u normalu u Srbiji, igra se tek "restartuje" u Evropi i u top pet liga. Nemačka Bundesliga se nastavila prošlog meseca, tek će se nastaviti Premijer liga, Primera i Serija A, ali neće biti navijača. Pored toga, Liga 1 u Francuskoj je prekinuta, što je najviše uticalo na Lion, jer će propustiti mesto u Evropi naredne sezone - dodaje ovaj portal, a detalje sa meča preneli su i mnogi novinari na društvenim mrežama.
Objavljeno: 11.06.2020

❮ Nazad