DOMAR DILERU PRODAO DROGU: Kako je ukraden heroin iz policijskog sefa u Boru
Ceo slučaj počinje kada je pogranična policija kod Negotina, nedaleko od granice s Bugarskom, primetila jednu osobu, kojoj do danas nije utvrđen identitet, kako ilegalno pokušava da pređe granicu

NESVAKIDAŠNjA krađa iz sefa Policijske stanice u Boru, iz kojeg je pre tri godine
I. M. (34), domar u policijskoj stanici, ukrao i dilerima preprodao dva kilograma heroina, uskoro bi mogla da dobije epilog, saznaju "Novosti". Droga je zaplenjena još 2003. godine, a sve do 2012. bila je pohranjena u policijskom sefu u Negotinu.

Ceo slučaj počinje kada je pogranična policija kod Negotina, nedaleko od granice s Bugarskom, primetila jednu osobu, kojoj do danas nije utvrđen identitet, kako ilegalno pokušava da pređe granicu. Potrčali su da je zaustave, ali je ona bacila torbu koju je nosila oko vrata i uspela da umakne.
- Kada je, posle neuspešne potrage, policija pročešljala teren, u travi je pronašla torbu u kojoj je bilo oko 12 kilograma heroina - govori izvor blizak istrazi. - Droga je tada zaplenjena i nalazila se u prostorijama Policijske stanice u Negotinu sve do 2012. godine.
Posle toga, heroin je prebačen u sef Policijske uprave u Boru.
- Jedna od osoba koje su prisustvovale pohranjivanju heroina u sef Policijske uprave
u Boru bio je i I. M. - dodaje naš sagovornik. - To su potvrdili i snimci bezbednosnih kamera, jer je droga u sef smeštena prema svim pravilima službe. Na snimku se jasno vidi da je jedan od onih koji su prisustvovali smeštanju heroina u sef bio i I. M.

Kako se ispostavilo, I. M. je još 2015. iz sefa ukrao dva kilograma heroina, koje je prodao
za 2.000 evra D. S. (27), iz Bora, a ovaj je kilogram te opojne droge prodao za 4.000 evra S. S. (34), iz Novog Sada.

- Još nije poznato kako je I. M. uspeo da iz sefa ukrade heroin, ali će to pokazati istraga koja je u toku - navodi naš sagovornik. - Tek je pre godinu dana izvršen popis u Policijskoj upravi u Boru, kada je ustanovljeno da nedostaju dva kilograma heroina, čija je vrednost, kada bi se prodavao na ulici u manjim dozama, mogla da dostigne oko 30.000 evra.
Nezvanično, policija je ukradenom heroinu ušla u trag decembra prošle godine, kada je oko 300 grama droge pronađeno prilikom pretresa stana Ž. R. iz Novog Sada.
- Taj heroin je tada upoređen sa onim koji je ukraden iz Policijske uprave u Boru - dodaje naš sagovornik. - Analizama je ustanovljeno da, po starosti i drugim osobinama, taj heroin potiče upravo iz borske policijske stanice.
Operativnim radom, policija je razotkrila sve počinioce ove nesvakidašnje krađe, da bi, konačno, došla i do I. M., koji je priznao da je iz sefa u Policijskoj upravi u Boru ukrao heroin.
- Međutim, posle priznanja da je on ukrao i preprodao heroin, I. M. više ništa nije hteo da kaže i sada se brani ćutanjem - dodaje naš sagovornik. - Protiv njega je podneta prijava zbog teške krađe, kao i zbog nedozvoljenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga, i preti mu kazna do 12 godina robije.

Izvor: novosti.rs / Foto Tanjug

 


Nazad na pregled