VUČIĆ O BRUTALNOM NAPADU BJELOGRLIĆA NA ANTONIJEVIĆA: Država mora da reaguje u skladu sa zakonom! NASILJE MORA DA BUDE KAŽNJENO
POLITIKA
Aleksandar Vučić kaže da je sve dozvoljeno lažnoj eliti, govoreći o licemerju povodom toga što je Dragan Bjelogrlić tukao Predraga Gagu Antonijevića. On je podsetio da su godinu dana trajale demonstracije zbog prebijanja Borka Stefanovića, iako to nije ni bio stvarni razlog za demonstracije.

- Danas ste mogli da vidite da neki misle da je dozvoljeno krvničko tući svakoga za koga oni misle da nije njihov - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da bi u ovom slučaju i ćutanje bilo nepristojno, a kamoli sladostrasno aplaudiranje takvom Bjelogrlićevom aktu. Vučić je podsetio da je Gaga Antonijević uradio i film "Zaspanka za vojnika".

Antonijević je prekinuo princip nemešanja u istoriju srpskog naroda u filmu. Nama je zagrebačka čaršija vodila ovde politiku još od 70-tih, uvek smo se plašili da ih ne uvredimo, objasnio je predsednik Srbije.

- On je sedeo, skoro ležao. Bio je u nemogućoj poziciji. Potpuno miran je sedeo sa prijateljima i izubijan je bez razloga - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da kao u slučaju Borka Stefanovića, država mora da reaguje u skladu sa zakonom.

- Nasilje mora da bude kažnjeno. Nasilju se mora stati u kraj - rekao je on.

Predsednik nije želeo da komentariše to i rekao da ne zna šta je pravi razlog udaranja Gage Antonijevića.

- Ja neću da ulazim u razloge njihovih svađa. Ono što je meni ovde važno jeste da vidite da sa nama u društvu nešto nije u redu. Moramo promeniti nešto. Važno da oni pričaju da ja ne idem na odmor i da nisam normalan, a na ovakve stvari će da prećute. Da vam se nešto dopadne ili ne dopadne imate demokratsko pravo - rekao je predsednik.

Izvor kurir.rs
Objavljeno: 23.08.2021

❮ Nazad