TESTIRAĆEMO UČENIKE, REDOVNO Ministar prosvete najavio prelazak na ONLAJN NASTAVU kada je 10 odsto đaka zaraženo u odeljenju
"Za sada se nastava na daljinu odvija u malom broju
škola i ne bi trebalo da čudi da u istom gradu imamo nekoliko modela. Uveli smo tzv. semafor sistem, centralizovani model u kojem su ključni parametri broj vakcinisanih i zaražrenih. Ukoliko u istom gradu imamo u jednoj školi veći broj zaraženih nego u drugim školama, tu će biti uvedena nastava on-lajn, ali ne i škole u kojima je epidemiološka situacija povoljnija", objasnio je Ružić.Branko RužićOn je podsetio da je vlada pre 15-ak dana došla do određenih zaključaka
koji će omoguciti da se i ovaj model inovira i da bude još realističniji i efikasniji i predočio da je kriterijum za uvođenje on-lajn nastave da je 10 odsto učenika u odeljenju pozitivno na koronu.

"Nastojaćemo da uvedemo i redovno testiranje učenika da bismo imali što realniju sliku situacije i nadamo se da će roditelji podržati ovu inicijativu.
Neće biti neke posebne kontrole i inspekcija, jer je obrazovni sistem
ozbiljan i celu situaciju nadgledaju direktori škola i nastavno osoblje",
rekao je Ružić.

On je naglasio da sve epidemiološke odluke i preporuke donosi
medicinska struka i potvrdio da će se obrazovni sistem pridržavati tih preporuka, što važi i za nošenje maski, ali i za sve ostale mere koje budu propisane.

Ružić je rekao da djaci od prvog do trećeg razreda idu u školu na tradicionalan način, a svi ostali uzrasti će se prilagođavati realnoj epidemiološkoj situaciji.


Izvor: blic.rs
Objavljeno: 15.09.2021

❮ Nazad