PODRŠKA MILENI: Miku ispred suda dočekali povici da je silovatelj, Aleksić zapalio cigaru i mrtav hladan seo u taksi!
Grupa mladih ispred Palate pravde transparentom "Verujemo Mileni Radulović" juče "pozdravila" Miroslava Aleksića, optuženog za seksualno zlostavljanje sedam polaznica njegove škole glume.

Početak suđenje Miroslavu Miki Aleksiću zbog optužbi da je seksualno zlostavljao sedam polaznica njegove škole glume "Stvar srca" okupio je ispred beogradske Palate pravde grupu mladih koji su razvukli transparent "Verujemo Mileni Radulović", u znak podrške mladoj glumici koja je prva prijavila reditelja. Optuženog za četiri silovanja i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, koji se u sudu kratko zadržao jer je zbog bolesti njegovog advokata suđenje odloženo, sačekali su povicima "silovatelj, silovatelj".

Teške optužbe

- Grupa mladih petnaestak minuta pred početak suđenja, koje je bilo zakazano za podne, razvukla je transparent. Kad je, ruku pod ruku sa suprugom Biljanom Mašić, došao na plato ispred Palate pravde, Aleksić ih nije ni pogledao. Međutim, kad je izlazio iz suda, oni su počeli glasno da viču, ali ga ni to nije nateralo da ih pogleda, već je mrtav hladan izvadio cigaretu i mirno produžio da sa suprugom zaustavi taksi.

Inače, Aleksić se u sudnici zadržao kratko, s obzirom na to da je pripremno ročište koje je bilo zakazano za juče odloženo za 28. oktobar, pošto je branilac optuženog reditelja na bolničkom lečenju zbog zaraze koronavirusom. Aleksić je, podsetimo, na suđenje došao iz kućnog pritvora, u kom je od 10. septembra, pošto mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kom je bio od 16. januara.

Podrška

Supruga ga držala za ruku

Biljana Mašić, supruga optuženog Miroslava Aleksića, juče se nije odvajala od njega, čak je s njim ušla i u sudnicu. Zajedno su izašli iz stana, ruku pod ruku ušli u sud, a ona je, čini se, imala čak i osmeh na usnama.

- Biljana Mašić tokom istrage nije saslušavana kao svedok, iako bi bilo vrlo interesantno čuti šta ona ima da kaže, jer je bila u neposrednom kontaktu, čak i predavač devojkama koje su njenog supruga optužile za seksualno zlostavljanje - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, njega je prvog policiji prijavila Milena Radulović, a optužbama su se pridružile Iva Ilinčić i još nekoliko njenih mladih koleginica.

- Oštećene su satima svedočile tokom istrage u Višem tužilaštvu u Beogradu i one će biti ponovo pozvane da daju iskaz pred većem kad suđenje počne. Prethodno bi Aleksić, koji je u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela, trebalo da iznese svoju odbranu - objašnjava sagovornik Kurira.

Pripremno ročište

Kako navodi, tokom pripremnog ročišta, koje je zatvoreno za javnosti, 28. oktobra tužilaštvo i odbrana trebalo bi da predlože i druge dokaze koji će biti izvođeni, a na osnovu kojih sud treba da utvrdi da li je Aleksić kriv ili ne.

- Pripremno ročište je svakako zatvoreno za javnost, a tek naknadno, u zavisnosti od toga da li će strane u postupku tražiti to, odlučiće veće i da li će ceo tok postupka biti javan ili ne - objašnjava on.

Inače, Aleksić i njegova supruga po okončanju ročišta nisu želeli da daju nikakve izjave.

Milena Radulović i ostale mlade glumice juče se nisu pojavile u Palati pravde jer nisu bile pozvane, ali su prisustvovali njihovi zastupnici, advokati Jugoslav Tintor i Denis Bećirić.

Izvor kurir.rs
Objavljeno: 02.10.2021

❮ Nazad