Vraćaju ćerke Đorđu po kom je snimljen film Otac: Borio se za njih 6 godina, pešačio iz Kragujevca do Beograda
Kragujevčanin je 5 puta pešačio od svog rodnog grada do Beograda kako bi apelovao na nadležne organe da mu vrate tri ćerkice


Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca, ocu tri ćerke po kojem je snimljen film "Otac" maloletna deca biće vraćena, saznaje Telegraf.rs.

Kako za naš portal navode iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, nadležni sud doneo je prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava
ocu dece Joksimović.

- Takva odluka uticaće i na rad organa starateljstva kad je reč o daljoj zaštiti dece. To znači da će po pravosnažnosti presude, deca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje - navode iz Ministarstva.

Kako dodaju, starateljstvo organa starateljstva nad decom na ovaj način
biće okončano.

Pešačio 5 puta do Beograda

Podsetimo, Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne ćerke, a
on je pet puta pešačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo
apelovao na nadležne organe da mu vrate decu.

Deca su mu, podsetimo, oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje, a kako tvrdi, već duže vreme ima i sve uslove da mu ćerkice budu vraćene.

Još jedan od uslova koje je morao da ispuni bila je i obavezna škola za roditeljstvo Centra za porodični smeštaj u Kragujevcu, koju je uspešno završio.

Joksimović je u međuvremenu decu mogao da viđa svakog vikenda, od subote u 11 časova do nedelje u 18 sati.

Izvor: telegaf.rs
Objavljeno: 16.10.2021

❮ Nazad