PREDSEDNIK VUČIĆ IZ SOČIJA: Narednih 6 meseci ista cena gasa! Putin imao 90 pitanja za mene, POKAZAO DA JE VELIKI PRIJATELJ
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Sočiju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- Razgovarali smo o mnogo tema i hoću da mu se zahvalim na gostoprimstvu! Količina, cena gasa, treba nam sada oko 13 miliona kubnih metara gasa, to su sve teška pitanja. Mi smo postigli nešto što smo jednom pomenuli, što smo pokušali i predsednik Putin je pokazao prijateljstvo. Uspeli smo da u narednih šest meseci dobijemo cenu gasa od 270 dolara za hiljadu kubika gasa, kao i povećanje količine gasa i fleksibilnost za koju sam posebno molio - rekao je predsednik Vučić.

Dodao je da su razgovarali o dugoročnom ugovoru.

- Mogu dve stvari važne da kažem, pod jedan ono što je rekao predsednik Putin - Aleksandre biće dobro rešenje i bićete zadovoljni i pod dva da elementi o kojima smo razgovarali govore o tome i da ćemo posle šest meseci imat izuzetnu cenu i povećanje obima i flksibilnost.

Ističe da se na ovaj način štedi više od 300 miliona evra, što je, kaže, jedan nacionalni stadion, a dobili smo i sigurnost za snabdevanje.

- Bio je i više nego fer, kapa dole predsedniku Putinu, veliko hvala! Razgovarali smo o mnogo tema, tri sata smo razgovarali... On je shvatio koliki je značaj gasa za našu zemlju, i cena, i količina. Postigli smo nešto što smo pokušali i predsednik Putin je pokazao prijateljstvo prema Srbiji... Dobili smo neverovatnu cenu od 270 dolara po kubnom metru gasa u narednih šest meseci, kao i povećanje količine gasa i fleksibilnost za koju sam posebno molio - rekao je Vučić.

Izvor kurir.rs
Objavljeno: 25.11.2021

❮ Nazad