Maslinovo ulje leči više od 60 bolesti
Osim što simbolizira prijateljstvo i mir, maslina leči više od 60 bolesti. Njeni su plodovi, uz ulje i lišće, prepuni hranjivih sastojaka, vitamina i lekovitih svojstava. Neka od njih su anti-bakterijska, protuupalna, protugljivična i anti-virusna.

Maslinovo lišće je samo po sebi poznato kao sjajan lijek za brojna oboljenja, uključujući virus gripe kojeg se svi pribojavaju. Ono je dobro za borbu s gljivičnim infekcijama, prehladama i virusima, liječi kardiovaskularne probleme i snižava kolesterol. Grančice maslinovog drveta koriste se npr. za čišćenje zuba.
Maslinovo ulje se koristi kao konzervans za brojne namirnice poput umaka od rajčice i raznog povrća poput punjenih patlidžana. Ono je omiljeni dio prehrane arapskog naroda koji maslinovo ulje konzumira za
doručak s humusom, jogurtom i umacima. Ne samo da je ukusno, već je i iznimno zdravo.

Maslinovo ulje povećava seksualnu želju
Maslinovo ulje ublažava bol u mišićima. Možete ga ugrijati i lagano umasirati na bolno mjesto. Ono djeluje na hemoroide, upalu pluća, kožna oboljenja, prhut, ekcem, psorijazu i gljivične infekcije uključujući lišajeve. 
Osim toga, maslinovo ulje povećava seksualnu želju.
Odlično je za ten jer iz njega izvlači zdravi sjaj. Kad se pomiješa sa soli, smjesa se može koristit kao lijek za bolesti desni i zuba. Ulje omogućava zaštitu od otrova, pomaže u aktiviranju probave i čini kosu sjajnom i prekrasnom. Maslinovo ulje je odlično anti-aging sredstvo koje osigurava dugovječnost.
Sjajan je lek za čir, svrbež, herpes na usni, alergijski dermatitis, ožiljke i male boginje. 
Neki liječnici preporučaju korištenje maslinovog ulja za liječenje epilepsije. Ono je dobar diuretik i korisna pomoć za rješavanje bubrežni kamenaca. Maslinovo ulje će izliječiti i probleme sa sinusima. Ako ga pomiješate s vodom u kojoj se namakao ječam, riješit će se i najtvrdokornijeg začepljenja stolice.

Izvor: ordinacija.vecernji.hr


❮ Nazad