Image
 
Image

ARAPI KUPUJU FORMULU 1? Plivaju u NOVCU, dali PONUDU koja je uzdrmala sport!



Arapski novac odavno je promenio svet fudbala.

Najviše se to do sada moglo videti po usponu Mančester sitija i PSŽ-a, dok je Njukastl zahvaljujući tom kapitalu postao najbogatiji klub sveta.

U Saudijskoj Arabiji sada igra Kristijano Ronaldo i potpisao je najbogatiji ugovor u istoriji fudbala, a tamo se igraju španski i italijanski Superkup. Sigurno ne samo zbog ljubavi prema fudbalu.

Nakon fudbala Arapi nameravaju da promene i Formulu 1, te nam odatle dolazi jedna pomalo neverovatna vijest.

Od 2017. godine Formula 1 ima novog američkog vlasnika koji je sada dobio neverovatnu ponudu od18,25 milijardi evra,

Ponudu su dali Saudijci koji su kupili i Njukastl Javni investicioni fond države Saudijske Arabije.

Isti investitor ponudio je i preuzimanje Formule 1, koja se smatra najskupljim sportom na planeti.

Ako napravimo poređenje sa iznosom za koji je Berni Eklston prodao Formulu 1 2017. godine, može se reći da je ovaj iznos koji su ponudili Arapi neverovatan.

Naime, Ekslton koji je vodio bogatstvo Formule 1 skoro četiri decenije, prodao je kompletan posao za iznos između 4 i po milijarde eura.

Nakon što je dobio ovu ponudu, vlasnik Formule 1 ju je i odbio. Pomenuti izvor tvrdi da su pregovori počeli još krajem prošle godine, ali da nisu mogli da se održe, zbog stalnog odbijanja od strane Amerikanca.

Očigledno je da u ovom slučaju Arapi nisu uspjeli kupiti novcem ono što žele, no jasno je da neće proći puno vremena do kada ćemo ponovo čitati slične vesti o njima.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI