Image
 
Image

DOBRO DOŠLI U ZEMLJU ODBOJKE! Ove devojke su SVETSKO ČUDO: Dominacija kakva se ne pamti! Ljudi, Srbija je neviđena VELESILA!



U sportu koji i dalje nema status i rejting koji zaslužuje u Srbiji, naša ženska odbojkaška reprezentacija je izrasla u pravu svetsku velesilu!

Vreme je da se to promeni, jer su njihovi nestvarni rezultati zasluženo vratili ovaj sport opet u žižu javnosti i svefu interesovanja navijača.

Svaka čast vaterpolistima, košarkašicama, košarkašima, odbojkašima... ali najveća sila srpskog kolektivnog sporta poslednjih godina su naše čudesne odbojkašice!

Godinama unazad na velika takmičenja odlaze u tišini, bez preterane pompe, a vraćaju se sa odličjem oko vrata. Od 2015. godine i Evropskog prvenstva u Holandiji i Belgiji svaki put su se našle na pobedničkom postolju, a takav impresivan niz uspeha retko je viđen i na globalnom nivou.

Čeniri zlata, dva srebra i dve bronze - surova dominacija! Generacija kakva još nije viđena u našem ženskom sportu nastavlja da pomera granice i nema nameru da se zaustavi.

Koliko su dominantne u ovom sportu najbolje govori činjenica da su sada osvojile Svetsko prvenstvo bez poraza - 12 mečeva i 12 pobeda, samo pet izgubljenih setova. U finalu su održale čas odbojke moćnom Brazilu i bez izgubljenog seta stigle do trona. Teško da će iko ikada moći da ponovi ovako nešto.

I zaista bio bi pravi greh prema ovim devojkama ne priznati da je Srbija zemlja odbojke jer rezultati to jasno govore.

Fudbal i košarka jesu popularniji, da trofejniji smo u vaterpolu, ali ove heroine su načinom na koji predstavljaju našu zemlju i rezultatim koje ostvarju zaslužile mnogo veću podršku i pažnju!


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI