Image
 
Image

MOĆNI TAVAREZ I MUSA UTIŠALI PIONIR: Desetkovana Zvezda nije mogla da se suprotstavi Realu



Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u 18. kolu Evrolige.

Crveno-beli su u Beogradu izgubili od Reala rezultatom 79:59 (25:16, 13:18, 19:17, 22:8) i sada imaju učinak od po devet pobeda i poraza. Real je ostvario 12. pobedu, i uz šest poraza drži čelo tabele. Ovo je najubedljiviji poraz Zvezde od dolaska Duška Ivanovića.

Nedović je postigao 18 poena, a Petrušev 17. Samo šest košarkaša Zvezde se upisalo u listu strelaca. Crveno-beli su igrali bez Vildoze, Ivanovića, Martina, Kampaca i Bentlija koji se pred utakmicu razboleo.

Kod gostiju Musa je postigao 19 poena, a Tavarez 17, uz 12 skokova i čak 4 blokade.

Real je u potpunosti nadskočio Zvezdu, imao je 44 skoka, a crveno-beli 27.

Real je bolje otvorio utakmicu predvodjen Tavaresom (5:12), ali je Zvezda odgovorila preko Nedovića koji je vezao dve trojke i primakao crveno-bele na poen zaostatka (13:14). Ipak, Zvezda je posustala u finišu prve četvrtine, pa je španski tim poenima Muse i trojkom Kornelija otišao na plus devet posle prvih deset minuta igre - 16:25.

Gostujući tim je na početku druge četvrtine stigao do plus 14 (17:31), ali je Zvezda do kraja tog dela igre prišla na minus četiri (34:38), a za to su bili najzaslužniji Nedović i Petrušev koji se razigrao u finišu prvog poluvremena.

Nedović je u prvom poluvremenu ubacio 14 poena, četiri trojke, dok je Petrušev dodao osam poena. Na drugoj strani je prednjačio Musa sa 11 poena.

Petrušev i Nedović su bili u prvom planu i na početku drugog poluvremena. Njihovim poenima je Zvezda, uz dobru odbranu, prvo stigla do izjednačenja (38:38), a potom je Dobrić doneo crveno-beliima i prvo vodjstvo na utakmici - 40:38.

Zvezdinu seriju od 8:0 prekinuo je Korneli trojkom, Petrušev je odmah odgovorio na drugoj strani (45:41), ali se potom razigrao Tavares za kojeg izabranici Duška Ivanovića nisu imali rešenje. Zvezda je potpuno pala, a Tavares je povukao Real do novog vodjstva (49:57).

Real je na kraju treće četvrtine imao šest poena prednosti (51:57), a posle serije 12:0 na startu poslednje deonice praktično je stavio tačku na ovaj meč.

Već za dva dana se igra naredno kolo Evrolige. Crvena zvezda će od 19 časova dočekati Monako, a Real će gostovati Albi u Berlinu.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI