Image
 
Image

NEKAD SAM SIROMAŠNA SAV NOVAC TROŠILA NA DJECU – A ONI SAD BOGATI NI DINAR NA MENE: PRIČA BAKE



Priča jedne usamljene bake ražalostila je mnoge.

Nažalost, njena priča je realna priča današnjeg sveta. Pre su bila drugačija vremena sine moj. Nije se imalo mnogo para, a taj novac koji se imao više se cienio… veću je vrednost imao.

 

Tada nije bilo toliko važno kako žene izgledaju kao što je danas. Godinama smo nosile tri haljine koje smo imale. Nismo marili puno o gardeobi niti pomadicama. Bilo nam je bitno da imamo novac za decu i za hranu. Ono malo novca što smo imali odlazilo je većinom na decu, a na nas roditelje ono što ostane iza njih.

 

Njihova sreća je bila važnija od svega. Sreća, uspjeli smo ih školovati i odgojiti tako da vode normalne živote. Nažalost nisu odrasli u ljude kakvi smo mi bili. Nama su naši roditelji bili svetinja. Nažalost, rano smo ih izgubili, ali da su duže poživeli bili bi nam važni poput sopstvene djece. Danas je sve drugačije. Deca ne shvataju koliko su roditelji važni. Smatraju da su rođeni kako bi otišli od kuće i živeli svoj život. Drago mi je što su se moja deca ostvarili u životu. Imaju sjajnu karijeru i sjajne zarade. Ali slagala bih kad bih rekla da me ne dotiče što me ne obilaze često.

 

Rietko kad mi uzmu kakav poklon ili pošalju novac. Nikada ništa nisam tražila od njih, nisam im želela biti teret. Ali neke stvari bi morali sami shvatiti. Kao na primer da ja živim sama i da imam minimalna primanja sa kojima teško da iko može preživjeti. Ali eto, takav ti je moj život. Živim sama i čekam tako sa vremena na vrijeme da mi svrate moja deca. Njima su dani prekratki da bi me posjetili, a moji su tmurni i predugi. Nekad sam siromašna sav novac trošila na decu, a oni sada bogati ni dinar na mene. Nikada ne znaš kakva ćete budućnost zadesiti.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI