Image
 
Image

PAKLENI PLAN! ŠVAJCARCI POKUŠALI DA PREVARE PIKSIJA ZA ŠAĆIRIJA: Sve brzo provaljeno i razotkriveno!



Specijalni izveštači Kurira iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić, Dado Đilas Đerdan

Šaćiri sigurno će igrati za Švajcarsku u petak protiv Srbije, u odlučujućem meču za obe reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ulog je ogroman, samo jedan od ta dva tima može dalje, u osminu finala Mundijala.

Kurir saznaje da je selektor Švajcarske Murat Jakin svesno sačuvao Đerdana Šaćirija za Srbiju i da je to bio jedini razlog zašto momak koji igra u Čikagu nije bio u sastavu protiv Brazila. Bio je to jedan mudar blef selektora "sajdžija" makar tako govore između sebe novinari iz Švajcarske.

Pored Đerdana Šaćirija zamka za Srbiju trebalo bi da bude i igranje Noe Okafora, mladog napadača Red bul Salcburga. Njih dvojica, ako izuzetno brzi i pokretljivi igrači sa i bez lopte, trebalo bi da budu iznenađenje koje sprema selektor Murat Jakin, za kako kažu švajcarski novinari "sporu i inertnu odbranu" Srbije.

Đerdan (31) i Noa Okafor (22) bez problema su odradili trening u kampu reprezentacije Švajcarske i spremni su za Srbiju. Bol u mišiću noge koji su imali je prošlost. Selektor Murat Jakin ih je odvojio od ostatka ekipe, radili su po posebnom tretmanu, ali kako nam kažu kolege iz švajcarskih medija gotovo da ne postoji dilema da će obojica biti u startnih 11 protiv Srbije.

Šaćiri ili "Čarobni patuljak" kako mu tepaju švajcarsek kolege, sigurno, jer selektor Murat Jakin igra na njegovu motivisanost i posebnu inspiraciju kada je u pitanju duel protiv Srbije. Ne treba ponavljati da je upravo Šaćiri u 90. minutu pobegao našoj odbrani i u Kalinjingradu na SP 2018. godine postigao gol za trijumf Švajcarske i prolaz u narednu fazu.

Noa Okafor bi na mestu centralnog napadača Švajcarske trebalo da zameni Brila Emboloa. Podatak da Švajcarci nijednom nisu šutnuli u okvir gola protiv Brazila zabrinuo je struku i taj podatak ne sme da se ponovi protiv Srbije, jer bi to značilo sigurna poraz i eliminaciju.

Dvojica štopera Švajcarske Niko Elvedi i Manuel Akanđi odigrali su meč protiv Brazila pod velikim pritiskom. Naime, obojica su imali po žuti karton iz utakmice protiv Kameruna, tako da su morali da se čuvaju za Srbiju. Uspeli su u svojoj misiji i sada će biti spremni za Orlove. Pored njih, poslednju liniju tima činiće brzi bekovi Rikardo Rodrigez i Silvan Vidmer.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI