Image
 
Image

POVRATAK ŠAMPIONA U VELIKOM STILU! Novak DEMONSTRIRAO SILU na startu AO: Održao čas tenisa Špancu i izborio plasman u drugo kolo!



Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Australijan opena, pošto je na startu turnira rutinski savladao španskog tenisera Roberta Karbaljesa Baenu sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:0).

Devetostruki šampion Australijan opena završio je posao za nešto više od dva sata igre.

Publika na Rod Lejver Areni priredila je spektakularan doček šampionu, koji iz dobro poznatih razloga prošle godine nije bio u mogućnosti da brani titulu. Za sjajnu podršku Nole im se odužio na najbolji mogući način - fantastičnom igrom protiv upornog Španca.

Karbaljes je odigrao verovatno jedan od najboljih mečeva u karijeri, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi apsolutni rekorder Australijan opena.

Jedan brejk bio je dovoljan Novaku da završi posao u prvom setu. U šestom gemu, srpski as je ubacio u petu brzinu, došao do tri vezane brejk lopte i odmah iskoristio priliku koja se ukazala. Rutinski je čuvao prednost do kraja seta i posle 42 minuta borbe stigao do 1:0 u setovima.

Imao je Novak odmah na startu drugog seta priliku da potpuno slomi rivala, ali nije uspeo da iskoristi priliku za brejk. U nastavku meča Karbaljos se podigao, zaigrao je znatno bolje, ali Novak nije dozvolio da ga to poremeti. Strpljivo je čekao novu priliku i dočekao ju je u sedmom gemu, kada je konačno uspeo da slomi Španca i oduzme mu servis. Bio je to ključni brejk za osvajanje drugog seta i prednost od 2:0 u setovima.

U trećem setu viđena je apsolutna dominacija srpskog tenisera. Bilo je jasno da Novak želi da završi posao što je brže moguće. Španac nije znao šta ga je snašlo, Novak ga je počistio sa terena. Dobio je nesrećni Roberto popularni "krompirić" u trećem setu (6:0).

Navijače srpskog asa posebno raduje činjenica da povreda zadnje lože nije uticala na njegovu igru. Novak se odlično kretao na terenu i utisak je da nije imao ozbiljijih problema sa mišićem.

Đoković u drugom kolu čeka pobednika meča između Francuza Koakua i Bolivijca Delijena.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI