Image
 
Image

ŠVAJCARCI ZABRANILI DVOGLAVOG ORLA: Džaka i Šaćiri više neće moći da pokazuju simbole Velike Albanije!


Veliki skandal dogodio se na Mudnijalu u Rusiji zbog ispada Džerdana Šaćirija i Granita Džake, koji su prilikom radovanja direktno provocirali srpske navijače isticanjem albanskog dvoglavog orla.

Dvojica igrača su se našla pred osudom švajcarske javnosti zbog toga što su se golove reprezentacije slavili simbolima druge zemlje i tako direkno provocirali protivnika i navijače.

Direktor reprezentacije Švajcarske Pjerluiđi Tami u razgovoru za tamošnje medije poručuje da će učiniti sve da se to ne ponovi u Kataru.

- Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke - rekao je Tami za "Klartext" i dodao:

- Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni.

Podsetimo, o ovoj temi nedvano je govorio i nekadašnji reprezentativca Švajcarske Valon Behrami koji je te 2018. igrao protiv Srbije.

- Tu temu i danas mrzim. To je fudbal, a ne politika. Tom gestu nije mesto na fudbalskom terenu. To je glupost, ne igramo se rata. Mene su na Kosovu tada optužili da nisam učestvovao u tom gestu. Igrači Srbije su moji prijatelji, rođeni su posle rata. Zato bi na ovom SP trebalo samo da se igra fudbal i ignoriše sve ostalo.

Podeli vest


Prijatelji sajta

Tags

POVEZANE VESTI