Image
 
Image

ŽESTOKA LEKCIJA ĐOKOVIĆU I NADALU! Mekinro odgovorio Novaku i Rafi: Mnogo pričate ni oko čega! Kako bi bilo da uradite ovo?



Legendarni američki teniser, Džon Mekinro, odgovorio je na komentare Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Srpski i španski teniser nisu u potpunosti zadovoljni uslovima koji su sačekali tenisere u Melburnu na Australijan openu, o čemu su obojica javno govorila.

Iako je nekoliko puta istakao da mu prijaju uslovi za igru u večernjem terminu na Rod Lejver Areni, Đoković je poručio da nije sve savšreno i da su loptice drugačije ove godine.

Slično je govorio i Rafael Nadal, a Mekinro tvrdi da se Đoković i Nadal žale zbog sitnice.

"Mnogo pričaju ni oko čega. O, prevruće je, previše je hladno, previše je vetrovito, igram prekasno, igram prerano, reket nije dobar, loptice postaju preteške. Ali, naravno, ja sam samo komentator, a u vreme kada sam bio igrač, takođe bih bio ljut zbog svega", rekao je Mekinro za "Eurosport".

"Naravno, loptice postaju teže zbog načina na koji ih momci i devojke sada udaraju. Kako bi bilo da ponesete rekete različitih tenzija, pa da možete da ih menjate ako stvarno mislite da loptice postaju teže?", zapitao se Amerikanac.

Podsetimo, Novak je poručio da su loptice izgubile brzinu.

"Mislim da ćemo ove godine videti više mečeva dužeg trajanja nego prošle godine. Jedan od najvećih razloga verovatno loptice jer, posebno na velikim terenima, mislim da se brzina podloge nije mnogo promenila. Spoljašnji tereni su prilično brzi, dok su tereni na stadionu nešto sporiji. Ali i loptica je sporija. Dakle, to utiče na igru", rekao je Đoković nedavno.

Nekoliko dana ranije, Španac je tvrdio da su loptice lošije nego ranijih godina.

"Kažu da je isto, ali loptice su goreg kvaliteta, nema sumnje. Mislim da loptica ne dobija isto spina kao obično. Posle nekoliko udarca loptica gubi pritisak. Teže je udariti je sa odgovarajućim spinom. Mislim da je lakše kada igraš ravnije udarce, ali moraću da živim sa tim. Mislim da sam trenirao dovoljno da bih bio spreman", govorio je Nadal.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI