Image
 
Image

ČITAV NIZ POREMEĆAJA! OGLASIO SE ČUVENI PSIHIJATAR O STANJU I DIJAGNOZAMA MAJE MARINKOVIĆMaja Marinković nalazi se pred kamerama rijalitija već nekoliko godina, a njeno ponašanje prema cimerima, posebno prema muškarcima sa kojima ulazi u odnose, gledaoci karakterišu kao neprihvatljivo i šokantno.

Brojni fanovi "Zadruge" svedoci su nervnih slomova koje je Marinkovićeva doživljavala, tuča koje je imala sa svojim partnerima, kao i pokušaja kontrole u svakom smislu te reči usmerene na muškarce sa kojima ulazi u veze. Sada su se oglasila stručna lica, tačnije psihijatri, koji su otkrili da Maja najverovatnije ima niz poremećaja i dijagnoza od kojih pati. Pored psihijatra koji je prokomentarisao ponašanje Marinkovićeve ali je želeo da ostane anoniman, oglasio se i poznati psihijatar dr Jovan Marić, koji je takođe dao svoj sud o jednoj od najagresivnijih zadrugarki.

 

- Pratim Maju i njeno ponašanje već dugi niz godina, ono što je činjenica, jeste da Maja ima opsesivno kompulsivni poremećaj kada je njen izgled u pitanju. Poseduje i kompleks niže vrednosti, pa konstantno poseže za plastičnim operacijama kako bi taj osećaj nadomestila. Prema mom mišljenju, to će se i dalje nastaviti, jer takve osobe kada jednom počnu, teško se odvajaju od skalpela i igle. Ona je u potpunosti konfliktna ličnost i smatra da su svađe i udaranje sastavni deo emotivnih odnosa. Maja ima i afektivne radnje koje se najčešće dešavaju u stanjima emotivnog disbalansa i često poseže za drastičnim merama, kako bi dokazala da je ona ta koja će biti na vrhu i isterati svoje - priča psihijatar koji je insistirao na anonimnosti.

 

- Maja u emotivnim odnosima ima i poremećaj opsesivnih misli ali i maniju gonjenja svojih partnera, jer nije sigurna u njihovu ljubav i želi da joj se to stalno dokazuje. Ona nije svesna postojanja drugog, tačnije partnera i njegovog slobodnog vremena i radnji, već hoće samo da ih drži na oku kako joj slučajno ne bi izmakli. Maja u napadima besa često poseže za sadomazohističkim radnjama kako bi, sa jedne strane, na sebe skrenula pažnju, a sa druge želi da istera svoje kao istinu. Sve su to simptomi psihopatije prema kojoj pacijent smatra da je uvek u pravu, često poseže za manipulativnim radnjama i za drastičnim merama ukoliko nešto ne pođe po unapred određenoj zamisli.

 

Takođe, u tim radnjama često izigrava žrtveno jagnje. Prema mom mišljenju, ima sreće što se nalazi u rijalitiju gde je fizički kontakt zabranjen, jer bi u suprotnom moglo doći i do fatalnog ishoda. Sve u svemu, Majino stanje može da se leči medikamentima uz seanse psihoterapije - smatra doktor za Srbiju danas.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI