Image
 
Image

EKSKLUZIVNO! Svetislav Pešić 15 dana pred mečeve kvalifikacija DAO OSTAVKU na mesto selektora, a onda odbio da POTPIŠE OVAJ PAPIR!Svetislav Pešić podneo je u novembru 2022. godine ostavku na mesto selektora Srbije, ekskluzivno saznaje Kurir!

Ipak, do razlaza sa Košarkaškim savezom Srbije nije došlo jer Pešić nije bio zadovoljan ponuđenim finansijskim uslovima za sporazumni raskid saradnje.

Kurir je još pre sve ove informacije saznao iz provernih izvora, ali zbog višeg interesa, a to je plasman Srbije na Mundobasket, nismo želeli da ih objavljujemo pre kraja kvalifikacija.

Sada je vreme da otkrijemo pravu istinu šta se sve dešavalo po dolasku selektora u Srbiju posle Evropskog prvenstva.

Pred ključne mečeve - otkaz

Selektor je stigao u Srbiju dve nedelje pred ključne kvalifikacione utakmice u novembarskom prozoru. Tada je došao na razgovor sa rukovodstvom saveza i rekao da želi da se povuče sa mesta selektora!

Kao razloge, Pešić je naveo to da ga "niko iz Košarkaškog saveza Srbije nije zaštitio od napada medija posle Evropskog prvenstva, iznošenja plata...". Bilo je tu još razloga, ali ovaj je bilo glavno. Kada je trebalo da dođe do parafa na prekid saradnje usledio je obrt.

Naime, Pešić nije bio zadovoljan finansijskim delom prekida ugovora i odbio je da to potpiše i samim tim nije bilo ništa od ostavke. Usledio je turbulentan period u kome nije bilo pomaka ni sa jedne strane.

Čelnici srpske košarke nisu želeli ništa da "seku" (da jednostrano raskinu ugovor), jer bi to papreno koštalo, dok je Pešić nastavio da obavlja selektorski posao. Cela priča je stavljena "sa strane".

Šta nas čeka u budućnosti?

Ključno pitanje: Kako se sve funkcionisati u budućnosti? Činjenice su da se reprezentacija plasirala na Mundobasket i da Pešić ima važeći ugovor. Njemu sada sigurno nije ni u mislima da se ponovi situacija iz novembra, ali pitanje je kakav je stav i rukovodstva KSS o situaciji sa selektorom.

Dve su opcije: možda se cela priča ostavi pod tepihom, a možda dođe i do promena...

Pogrešna adresa za priču

Prvo obraćanje, intervju, posle Evropskog prvenstva, Svetislav Pešić je dao u Sarajevu. Izašao je pred kolegu iz Bosne i Hercegovine.

Ostavio je novinare iz države koja ga plaća bez ijednog jedinog odgovara na brojna pitanja...

A, onda kad su počele kvalifikacije, iz ljubavi prema reprezentaciji Srbije nismo želeli da remetimo atmosferu i potežemo teme koje bi skrenule fokus sa momaka koji su branili boje Srbije. Pešić je uspeo u svom cilju da vreme proguta Evrobasket.

Zasmetalo mu što se priča o njegovom ugovoru

Pešić je kao veliku zamerku KSS u novembru na pomenutom sastanku izneo to što se u javnosti pričalo o novcu koji on zarađuje.

Podsećamo, Pešića plaćaju svi građani Srbije i imaju apsolutno pravo da znaju koliko novca zarađuje. Informacije do kojih smo još pre došli govore da se radi o sumi od oko 500.000 evra na godišnjem nivou (bruto).


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI