Image
 
Image

Federer će u penziji živeti u rajskoj vili: Plac platio 45 miliona €, ima izlaz na jezero, okružen vinogradima



Švajcarac je odlučio da se skrasi u gradiću Rapersvil-Jona, gde su trenutno u toku radovi na izgradnji njegove vile

Rodžer Federer je odlučio da se penzioniše i da stavi tačku na vrhunsku karijeru koja je trajala 24 godine. Osvajač 20 Grend slem trofeja, verovatno najvoljeniji teniser ikada i jedan od najvećih svih vremena, oprostiće se na Lejver kupu, koji se igra u Londonu od 23. do 25. septembra, gde će igrati dubl meč u petak.

Federer je odlučio da zbog kolena, koja više nisu mogla da trpe opterećenje na profesionalnom nivou prestane sa tenisom. Rodžer već pravi i kutak za sebe i svoju porodicu, gde će se najverovatnije skrasiti u penziji, a to je vila koja je trenutno u izgradnji na obali Ciriškog jezera u mestu Rapersvil-Jona, koji se nalazi u okviru kantona Sent Galen. Ovaj gradić je stvoren 2007. godine, kada su se gradići Rapersvil i Jona kao i nekoliko manjih sela u okolini faktički spojili u jednu celinu.

Federer je prema navodima švajcarskih medija samo za plac od 18.000 kvadratnih metara platio čak 45 miliona evra. Samo mesto je bajkovito, na obali Ciriškog jezera, okružen vinogradima koji su na padinama okolo. Međutim, Federer je imao problema sa izgradnjom vile, koja je kasnila, jer nije imao sve potrebne dozvole, a bunili su se i udruženja za zaštitu prirode i jezera Švajcarske, pa je Federer morao da čeka rešenje tog spora.

Ipak, država je na kraju dala "zeleno svetlo", a na fotografijama može da se vidi i kako su trenutno kranovi na placu i da su već podignuta dva sprata. Federer tu planira da izgradi pravu imperiju, veliku vilu sa raznim kompleksima zgrada i svojim teniskim terenom.

Kuća Rodžera Federera koja se gradi na Ciriškom jezeru (Fotografije)

 

Photo Gallery


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI