Image
 
Image

KAD BI SE DESILO DA NEKI BUGARIN VODI ZVEZDU ILI PARTIZAN: E, zato smo mi Bugari veliki šup... Legenda Levskog ljut zbog Save!



Legenda bugarskog fudbala i Levskog iz Sofije Emil Velev nije oduševljen činjenicom da Srbi preuzimaju primat kod naših suseda.

Pod vođstvom Emila Veleva Levski je 2009. godine osvojio svoju poslednju titulu. Na pehar Šampiona Bugarske čekaće punih 15 godina, ako sledeće sezone osvoje prvenstvo.

U Bugarskoj je Emil Velev poznat po nadimku Kokala i po tome što ne bira reči kada priča. Voli, kako kažu kolege iz Bugarske "da zamaže", onako narodski.

- Još jednom je dokazana stara maksima da smo mi Bugari veliki šupci! Možete li da zamislite da Bugarin stane na čelo nekog srpskog fudbalskog giganta?! (Crvene zvezde ili Partizana op.a.) To neću moći da vidim u ovom životu - rekao je čuveni Kokala u razgovoru za list "Tema sport" i nastavio:

- A kod nas svi pričaju o Savu Miloševiću, koji u trenerskoj karijeri nije ništa postigao. Biće apsolutno pogrešan potez uprave Levskog ako potpišu Srbina. U CSKA iz Sofija (Saša Ilić op.a.) je isti takav, kao i u reprezentaciji Bugarske (Mladen Krstajić).

Da nije samo protiv Srba, već protiv stranaca u bugarskom fudbalu, Emil Velev potvrdio je sledećim rečima.

- U Slaviji smo imali isto jednog njihovog. (Zlatomir Zagorčić op.a.) U Botevu iz Plovdiva bio je neki Portugalac, globalno nepoznat, koji ne zna gde je završio. da ga pitate da li zna da je u Bugarskoj, ne bi znao da vam kaže.

Velev je rekao da upravo zbog ovakvih stvari u Bugarskoj, trenerska profesija propada, jer kako on kaže kvalitetni domaći stručnjaci na mogu doći na čelo velikih klubova.

- Ne mogu da razumem čemu ova priča. Imamo dovoljno bugarskih trenera, ali naravno da je ova profesija ovde veoma obezvređena. Kod nas se sve svodi da imaš vezu, pa ako je imaš, dobićeš i posao. Sve zavisi od razumevanja predsednika. Oni misle da se razumeju u apsolutno sve i rade šta hoće. Zato i nemamo uspeha u fudbalu. Umesto poverenja bugarskim trenerima, sada se angažuju samo stranci - objasnio je Velev.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI