Image
 
Image

Od infarkta do razočarenja: Gde je i šta radi prva postava Zvezda Granda?Najgledanije muzičko takmičenje "Zvezde Granda" ove godine slavi punoletstvo, punih 18 godina od emitovanja prve emisije koja je gledaoce prikovala za male ekrane.

Zahvaljujući bogatoj Grandovoj arhivi rešili smo da vas podsetimo kako su nekada izgledala prva postava najpopularnijeg šoua, ali i gde su danas i šta rade.

Finalisti Darko Filipović, Bane Mojićević, Nemanja Nikolić, Tanja Savić, Steva Anđelković i Slavica Ćukteraš bili su toliko popularni da je gotovo skoro svaki časopis pisao o njima i objavljivao njihove postere, dok je samo finale, zbog velikog interesovanja održano na tadašnjem najvećem sportskom centru u Beogradu.

U velikoj završnici prve sezone čuveni Tašmajdan bio je „pun kao igla“, a publika je sve vreme bila u transu i zdušno navijala za svoje favorite. Iako je do samog kraja bilo neizvesno ko će odneti pobedu, na kraju je trijumfovao Mojićević.

Tada još uvek maloletni Steva bio je miljenik svojih saboraca iz takmičenja, a u finalu je zauzeo drugu poziciju. Tanja Savić osvojila je treće, dok je četvrto mesto pripalo Darku Filipoviću. Simpatični, tada znatno mršaviji Nemanja zauzeo je petu poziciju u finalu, dok je poslednje, šesto mesto nosila Slavica, navodi „Grand Online„. Inače, pobednik prve sezone rođen je 20. avgusta 1986. godine u Kraljevu.

Bane imao je samo 17 godina i bio u trećoj godini Gimnazije kada se iz radoznalosti prijavio na audiciju za „Zvezde Granda“. Malo ko zna da je pre toga pred njim bila uspešna košarkaška karijera, ali je ipak odlučio da se bavi muzikom. – Nisam imao nikakva očekivanja ni od audicije, ni od takmičenja, išao sam srcem. Tako sam i krenuo na audiciju.

Bio sam vrlo razdoznao da vidim šta je to i da li je ja to umem, ali verovatno da sam gledao nekoliko sezona pre toga ne znam da li bih se prijavio – priznao je Bane koji se na audiciju prijavio 2003. godine i to u Čačku. Večiti dečak, kako Stevu zovu, nakon enormne popularnosti delimično se povukao sa estrade. Danas uopšte nema osećaj da je prošlo čak 18 godina od njegovog prvog pojavljivanja.– Kada pogledam iza sebe shvatim da je tu bilo svega i svačega i kada pogledam nove takmičare mislim da sam dobro prošao oni se sada nose sa svačim a mi smo samo trebali da pevamo- iskren je bio Anđelković koji se nakon takmičenja okušao i u mjuziklu Gorana Bregovića.

Tanja je rođena 20. marta 1985. godine u Radincu, naselju koje pripada gradu Smederevu. Nakon finala imala je ogromnu šansu da postane velika zvezda, a to je svojevremeno priznao i Saša Popović. – Najviše smo očekivali od Tanje. Ona je jedna vanserijska pevačica. Divna, lepa, mlada devojka koja se u „Zvezdama Granda“ pojavila sa svojih 19 godina. Pevačica koja je sigurno mogla da nasledi Cecu Ražnatović i koja je na početku karijere imala prave hitove. Mi smo joj birali pesme i vodili njenu karijeru – izjavio je čelnik „Granda“.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI