Image
 
Image

SELEKTOR HRVATSKE KRENUO NA HODOČAŠĆE PRED MUNDIJAL! Dalić PEŠKE ide na put dug 120 kilometara!



Fudbalska reprezentacija Hrvatske ima velike ambicije na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu, koji se u Kataru održava od 20. novembra do 18. decembra.

Hrvatska brani titulu vicešampiona sveta iz Rusije a psihički potpuno pripremljen za novi juriš na mundijalsko finale želi da bude i selektor "vatrenih" Zlatko Dalić.

Evo o čemu se radi.

"Zlatko Dalić, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, krenuo je u nedelju iz rodnoga grada Livna na 120 kilometara dugo hodočašće peške prema Međugorju. Dalić je s trojicom prijatelja krenuo iz Livna, te se nakratko zadržao u mestu Prisoju na Buškome jezeru gde je razgovarao s prolaznicima koji su se želeli fotografisati s njim. Nakon Prisoja, Dalić je s prijateljima peške nastavio u pravcu vetroparka ‘Mesihovina‘ te je odlučio prenoćiti nedaleko granice opštine Tomislavgrada i Posušja", piše portal "Slobodna Dalmacija

Pomenuti portal javlja da je Dalić "i ranije peške išao ka Međugorju", lokalitetu za koji je Vatikan dao rimo-katolicima blagoslov 12. maja 2019. da tamo mogu na hodočašće

Hrvatska se nalazi u grupi F i na Mundijalu će igrati protiv Maroka, Kanade i Belgije, a ta grupa se na startu nokaut faze Svetskog prvenstva ukršta sa grupom un E kojoj su Španija, Nemačka, Kostarika i Japan.

Podsetimo, u finalu prošlog šampionata planete, Hrvatska je u Moskvi poražena od Francuske sa 4:2, što je bio najveći uspeh "vatrenih" u istoriji, a prethodni je bio treće mesto pod komandnom palicom Miroslava Ćire Blaževića 1998 godine.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI