Image
 
Image

TENISKI FENOMEN! Đoković može da se vrati na prvo mesto, a da uopšte NE PIPNE REKET! Evo šta je potrebno Srbinu za veliki povratak



Karlos Alkaraz je uradio veliku stvar na mastersu u Indijan Velsu gde je titulom obezbedio prvo mesto na ATP listi, ali pred njim je sada još jedan težak zadatak.

Devetnaestogodišnji Španac je u pustinji uspeo da odbrani prošlosezonsko polufinale, ali i da napravi dva koraka napred iako je uoči početka mastersa imao problem sa povredom zadnje lože.

U finalu je razbio Danila Medvedeva za nešto više od sat vremena igre u dva lako osvojena seta.

Alkaraz od ponedeljka ima 7.420 bodova, 260 više od Novaka Đokovića kojeg je sprečio da započne 379. nedelju na prvom mestu ATP liste.

Međutim, za Alkaraza će u najmanju ruku podjednako teško biti da lidersku poziciju sačuva od srpskog tenisera koji neće igrati na narednom turniru.

Kao i uvek, nakon Indijan Velsa sledi masters u Majamiju, a na njemu tinejdžer mora da osvoji titulu.

Svaki drugi ishod, pa čak i poraz u finalu, za Alkaraza bi značio pad na drugo mesto.

Španac u Majamiju brani titulu i 1.000 bodova, a ukoliko bi bio zaustavljen na poslednjem koraku odbranio bi 600 bodova, dok bi 400 bilo izbrisano sa njegovog računa.

To znači da Đoković ima dobre šanse da se vrati na prvo mesto čak i bez igranja.

Kada je reč o Novakovoj sezoni, ona bi trebalo da bude nastavljena na mastersu u Monte Karlu koji se igra od 9. aprila.

Činjenica da nije putovao u SAD dobro je došla srpskom teniseru da započne pripreme za sezonu na šljaci čiji će vrhunac biti Rolan Garos.


Prijatelji sajta


Tags

POVEZANE VESTI